Vezet vagy kütyüzik?

2023.10.19. 06:30

Hány, vezetés közben mobilozó sofőr bukott le hét nap alatt? Tippeljen!

Csaknem kétezer járművezetővel szemben indult eljárás menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt a Focus on the road – Az utat figyeld! elnevezésű akció keretében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az október 9–15. között lefolytatott akcióban elsősorban a menet közbeni rádiótelefon-használatot ellenőrizte a rendőrség Magyarország egész területén – adta hírül a police.hu.

Hozzátették, hogy az ellenőrzés során nagy hangsúlyt kapott a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények felderítése is. Ilyen például, amikor a jármű vezetője menet közben elektronikai eszközt működtet, azon képi vagy szöveges adatot megtekint.

Az ORFK adatai szerint az akció ideje alatt a rendőrök 51 951 járművezetőt ellenőriztek. Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 1914 esetben, további 27 alkalommal más kommunikációs eszköz használata vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt jártak el az egyenruhások

 – ismertették.

Kitértek arra is, hogy 

biztonsági öv használatának elmulasztásáért 6277 emberrel szemben intézkedtek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában