támogatás

2018.06.06. 14:32

Pályázatot hirdet az Emmi zeneművészeti szervezetek részére

A vissza nem térítendő támogatásra a zeneművészeti szervezetek külföldi fesztiválon, meghívás alapján teljesítendő vendégjátékon, koncertturnén való részvétel, valamint ifjúsági koncertek, kortárs zenei bemutatók esetén pályázhatnak.

Keszthely, 2018. április 20. Hoppál Péter, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelõs államtitkára a kétszáz éves múlttal rendelkezõ Helikoni tehetségkutató fesztivál kórus kategóriájának zárásaként a részt vevõ középiskolásokból összeállt közel 1700 tagú kart vezényli a keszthelyi Balatoni Múzeum parkjában 2018. április 20-án. A kórus Kodály-Berzsenyi A magyarokhoz címû mûvét adta elõ. MTI Fotó: Varga György

Fotó: Varga György

Pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) minősítéssel nem rendelkező zenekarok és énekkarok kiemelt művészeti céljainak támogatására 22 millió forintos keretösszeggel – közölte a Kultúráért Felelős Államtitkárság szerdán.

A közlemény szerint a vissza nem térítendő támogatásra a zeneművészeti szervezetek külföldi fesztiválon, meghívás alapján teljesítendő vendégjátékon, koncertturnén való részvétel, valamint ifjúsági koncertek, kortárs zenei bemutatók esetén pályázhatnak.

A keretösszegre azok a minősítéssel nem rendelkező, zeneművészeti tevékenységet végző szervezetek pályázhatnak, amelyek megfelelnek az előadóművészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló törvényben meghatározott feltételeknek.

A pályázat benyújtásának határideje július 2. – olvasható a közleményben.

Borítókép: Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára a kétszáz éves múlttal rendelkező Helikoni tehetségkutató fesztivál kórus kategóriájának zárásaként a részt vevő középiskolásokból összeállt közel 1700 tagú kart vezényli a keszthelyi Balatoni Múzeum parkjában 2018. április 20-án. A kórus Kodály-Berzsenyi A magyarokhoz című művét adta elő.

MTI Fotó: Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában