Lélegzetelállító

2023.08.19. 20:43

Egyedülálló előadásra készülnek holnap este a Duna felett (videó)

A Szent István-napi programsorozat részként vasárnap este minden eddiginél több, majdnem kilencszáz drón száll fel a fővárosban a Tűz és fények játéka elnevezésű programelem során – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

MW

Tűzijáték a Duna felett Budapesten 2022. augusztus 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A tájékoztatás szerint a Tűz és fények játéka részeként 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón óraműpontos repülése lesz látható. 

Az idei drónshow különlegessége, hogy két helyszínen összesen 896 drón repül majd a magasba, különféle alakzatokat formálva a magyar történelem jelképeiből.

A drónok két szakaszban fognak repülni: az első flottában 152 darab, míg a másodikban 296 darab drón kapott helyett, amelyek repülési időtartama 2 óra 50 perc és 1 óra 35 perc lesz. A drónok a Duna fölötti égbolton 285 méteres magasságig repülnek majd fel. 

A létrehozott alakzatok szélessége 106 és 264 méter között váltakozik, legalacsonyabb pontjukon pedig 77 méterig süllyednek. 

A drónbemutató két helyszínén, a Parlament és a Petőfi híd fölött szinkronban zajlik majd, így a látogatók Budapest számos pontjáról láthatják az előadást.

 A nézők biztonságát 130 méter hosszú drónháló garantálja a Petőfi hídnál.

A közlemény idézi Botond Szabolcsot, a Visual Europe Group vezérigazgatóját, aki szerint a nézőknek lehetőségük lesz egy olyan, Magyarországon egyedülálló előadást megtekinteni. aminél minden mozzanatot, elemet másodpercre pontosan terveztek meg annak érdekében, hogy a lehető leglátványosabb, legizgalmasabb legyen.

 A drónok programozásakor számos tényezőt vettek figyelembe az időjárási viszonyoktól kezdve a zenén és a tűzijátékok füstjén át egészen a felszállási hely és az előadási helyszín közt megtett távolságig

– tette hozzá.

A Szent István-napi programsorozatról részletes információk a rendezvény weboldalán és a rendezvénysorozat mobilapplikációjában érhetők el.

Szentkirályi Alexandra, Magyarország kormányának szóvivője is posztolt a vasárnap esti programról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában