Közlemény

2023.11.02. 22:46

Családi kincskereséssel készül a Magyar Nemzeti Múzeum a múzeumok őszi fesztiváljára

Egész napos programokkal, többek közt kincskereséssel és interaktív bemutatókkal várja a családokat pénteken az országos múzeumi rendezvénysorozat, a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a Nemzeti Múzeum.

MW

A Magyar Érdemrend történetét bemutató kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban 2023. május 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A családi nap az Ősi kincsek nyomában című családi kincskereső programmal kezdődik délelőtt, ezen a Kárpát-medence több ezer éves történelmét egy közös csapatjáték keretében fedezhetik fel a résztvevők - áll az intézmény csütörtöki közleményében. 

A kincskereső feladatlapokkal a családok önállóan járhatják végig a múzeum régészeti kiállítását. 

Délelőtt kezdődik továbbá a fejedelemasszony három kívánsága című élő múzeumi program is, amelyen a gyerekeket egy időutazásra várják. A játékban az ország három legtávolabbi szegletéből kell összegyűjteni majd a legértékesebb kincseket. 

A Poncolj velünk! című programra azokat a gyerekeket várják, akik kézügyességüket szeretnék kipróbálni, hiszen a foglalkozás során lehetőség nyílik a honfoglalás kori tárgyak megismerésére, és a poncolás technikájának kipróbálására is. A poncolás egy olyan eljárás, amely az ötvöstárgyak felületét ismétlődő motívumokkal díszíti. A foglalkozáson résztvevők 10. századi tárgyakon megjelenő ábrázolásokat készíthetnek el, rekonstruálva az akkori fémművesség egyes elemeit. A programra délelőttől lehet regisztrálni. 

Az interaktív bemutatók között a pattintott kőeszközök készítésébe Lengyel György, a kőeszközök egyik hazai specialistája vezeti be a látogatókat, ezen a programon félóránként vehetnek részt a látogatók. 

A kincskereső kivételével az egyes programok létszáma korlátozott, így külön regisztráció javasolt, a [email protected] email-címen. 

A Múzeumok őszi Fesztiválját 2006 óta minden évben megrendezik, amelyhez fővárosi és vidéki múzeumok egyaránt csatlakoznak rendezvényeikkel. 

Az országos sorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik, ezen belül is kiemelt figyelemmel a természettudományok és a múzeum kapcsolódási pontjaira, valamint a tudományos eredmények hiteles kommunikációjára. 

Másfél hónapon keresztül mintegy 130 múzeum részvételével több mint hétszáz féle program várja a közönséget november 12-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában