Jövő héten indul az Eb

2017.09.15. 13:16

Bravúr lenne a röpis lányok továbbjutása

Ludvig Zsolt szerint bravúr kell a magyar női röplabda-válogatott továbbjutásához a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokság bakui csoportjából.

A Magyar Röplabda Szövetség főtitkára az M4 Sport Sportreggeli című műsorában hangsúlyozta, a magyar csapatnak, amely az azeriekkel, a németekkel és a lengyelekkel szerepel majd egy kvartettben, egyértelműen a házigazdák ellen van a legnagyobb esélye.

„Ők nem indultak el semmilyen sorozatban idén, erre az Európa-bajnokságra pihentek rá, ráadásul legendásan jó szurkolótáboruk van, biztos vagyok benne, hogy telt ház előtt játszunk majd velük” – mondta Ludvig Zsolt, ugyanakkor hozzátette, rajtuk és a többieken is lehet „fogást találni”.

Dékány Bernadett, a válogatott játékosa kiemelte, a keret gyakorlatilag május óta együtt készül, a World Grand Prix harmadik osztályának győzelmével pedig nagy sikert is ünnepelhettek. Megjegyezte, ugyan fáradtak a játékosok, de mindenki látja maga előtt a célt, és bíznak a bravúrban. Kiemelte, a legfontosabb, hogy betartsák a taktikai utasításokat.

A magyar válogatott jövő pénteken a házigazda azeriek ellen játssza első csoportmérkőzését, szombaton a lengyelekkel, vasárnap pedig a németekkel találkozik.

Az Eb október 1-én zárul.

Ezek is érdekelhetik