Utánpótlás

2023.07.24. 14:25

Szalai Ádám tanácsadóként dolgozik majd a magyar futball jövőjéért (videó)

Liszkai Dezső vezeti a sportállamtitkársághoz kerülő Labdarúgó Módszertani Központot, melyet tanácsadóként segít a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám is – írja az MTI.

MW

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya bejelenti visszavonulását a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2023. június 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

„A Kiemelt Akadémiai Program a sportállamtitkárság számára rendkívül fontos. Éppen ezért a következő évtől számos újításra készülünk. Első lépésként a Labdarúgó Módszertani Központ kerül most közvetlenül a sportállamtitkársághoz, ennek vezetésére Liszkai Dezsőt kértük fel” – fogalmazott hétfőn Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a közösségi oldalára feltett videóban.

„Küldetésünk és hivatásunk az akadémiák felé: iránymutatás, segítségnyújtás, innováció, fejlesztés, képviselet határon innen és túl” – jelentette ki Liszkai, a magyar futballakadémiák munkáját összefogó és segítő Labdarúgó Módszertani Központ új vezetője.

Schmidt Ádám arról is beszámolt, hogy a visszavonulását júniusban bejelentő Szalai Ádám a Labdarúgó Módszertani Központ képzési és szakmai tanácsadójaként dolgozik majd a magyar futball jövőjéért.

Az aktív pályafutásom után elsődleges cél volt, hogy a magyar utánpótlásnak segíthessek és együtt alkossunk. Nagyon szépen köszönöm és megtisztelő, hogy a csapat részese lehetek

– jelentette ki a 35 éves Szalai Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában