Labdarúgó NB I

2023.08.13. 23:23

Kecskeméti vereségével továbbra is pont nélkül a Fehérvár

Az előző szezonban ezüstérmes Kecskeméti TE hazai környezetben 1-0-ra nyert a Fehérvár FC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

MW

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

A fehérvári együttes így a harmadik bajnokiját is elvesztette a szezonban, a klub történetében ilyen rossz rajtra legutóbb az 1990/91-es idényben volt példa.

Az első félidőben a Kecskemét szinte végig nagy nyomás alá helyezte a vendégeket, de ez komoly lehetőséget nem igazán eredményezett. A mezőnyfölény ugyanakkor bő tíz perccel a szünet előtt így is góllá érett, egy pontrúgás után Iyinbor fejese még a lécre pattant, de a lecsorgó labdára Szalai egy fehérvári védő és a kapus előtt csapott le, így megszerezte a vezetést.

A szünetben egyik csapat sem cserélt, de nem kellett sokat várni a fehérváriaknál a vérfrissítésre, már az 54. percben három új játékos érkezett a pályára, köztük a pénteken szerződtetett, 32-szeres válogatott Kalmár Zsolt. A DAC korábbi csapatkapitánya némi életet lehelt a vendégek játékába, de a fehérvári védelem kissé instabil lett, így mindkét oldalon több veszélyes helyzet alakult ki és mindkét gárda egy-egy kapufát könyvelhetett el.

A hajrában a vendégeket újra a léc mentette meg, majd a 88. percben pályára lépett a fehérváriaknál az 52-szeres válogatott Fiola Attila, aki márciusi térdsérülése óta volt harcképtelen. A vendégeken ő sem tudott segíteni, maradt az egygólos hazai siker.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Kecskeméti TE-Fehérvár FC 1-0 (1-0)
-----------------------------------
Kecskemét, 3487 néző, v.: Erdős
gólszerző: Szalai G. (34.)
sárga lap: Szalai G. (15.), Nagy K. (67.), Varga B. (80.) illetve Zeke (34.), Leoni (90.), Horváth K. (94.)

Kecskeméti TE:
   --------------
Varga B. - Iyinbor, Belényesi, Szalai G. - Májer (Szűcs, 81.), Kiss B. (Horváth K., 62.), Vágó (Meszhi, 62.), Szuhodovszki, Leoni - Nagy K. (Szendrei, 74.), Pálinkás (Tóth B., 74.)

Fehérvár FC:
   ------------
Kovács D. - Csongvai (Fiola, 88.), Serafimov, Spandler, Zeke (Szabó L., 75.) - Flores, Christensen - L. Kastrati (Karamoko, 54.), Katona M. (Kalmár, 54.), Schön (Pető, 54.) - Kodro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában