Olimpia

2023.10.13. 11:56

A sportnak és a geopolitikának semmi köze nincs egymáshoz

A sportnak és a geopolitikának semmi köze nincs egymáshoz, legalábbis nem szabadna, hogy legyen – írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán, miután találkozott Oleg Maticin orosz sportminiszterrel a 100 éves sportminisztériumban.

MW

Szijjártó Péter Oleg Matytsin sportminiszterrel egyeztetett Moszkvában

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter

Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

erről hosszasan tudnának mesélni azok a magyar sportolók, akik esetében hosszú évek vagy évtizedek munkája veszett kárba azzal, hogy a magyar sportolókat nem engedték indulni a Los Angeles-i olimpián.

Hozzátette, a kormány támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság erőfeszítéseit, melyek arra irányulnak, hogy Párizsban teljes olimpiát tudjanak rendezni.

 Egyetértenek azzal, hogy csak és kizárólag az adott sportoló teljesítményétől függhet, hogy részt vehet-e az olimpián vagy bármely más nemzetközi sportversenyen

– tette hozzá, 

Mi hiszünk abban, hogy a sport békét tud teremteni, ezért is támogatjuk, hogy a sportolók békés körülmények között megküzdhessenek egymással. Minderről nemcsak beszélünk, hanem ennek megfelelően is cselekszünk: a belarusz futballválogatott és az ukrán kézilabda-válogatott is Magyarországon játszotta Eb-és Vb-selejtező mérkőzéseit

– emelte ki.

Szijjártó Péter: Az Európai Unió sajnos visszatért egy kommunista elvhez

Szijjártó Péter Nyikita Mazepin volt Forma-1-es versenyzővel osztott meg közös képet Facebookon, és védelmébe vette az orosz pilótát, akit szankciós listára tett az Európai Unió. A külügyminiszter szerint az EU ezzel visszatért egy kommunista elvhez.

„Utoljára ugyanis a kommunisták tették felelőssé a gyerekeket a szüleik vélt vagy valós tetteiért” – írja és hozzáteszi, nem véletlen, hogy az európai bíróság immár két ítéletében is kimondta, hogy Nyikita Mazepinnek engedni kell, hogy az EU területén versenyezhessen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában