Grand Slam-torna

2024.01.17. 16:15

Marozsán számíthat Fucsovics tanácsára, Djokovics balhézott

Marozsán Fábián folytatta menetelését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, és a magyar szurkolókról sem feledkezett meg.

MW

Marozsán Fábián aláírást ad a rajongóknak, miután 6:1, 2:6, 6:2, 7:5 arányban győzött a horvát Marin Cilic ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2024. január 14-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Mast Irham

Marozsán Fábián életében először jutott be egy Grand Slam-torna harmadik fordulójába. A világranglistán jelenleg 67. helyen áll magyar játékos az ausztrál nyílt teniszbajnokság második köráében a 22. helyen kiemelt argentin Cerúndolót győzte le három szettben,  7:6, 6:4, 6:2-re. 

Következő ellenfele a szűk elitbe tartozó amerikai Taylor Fritz lesz. 

Novak Djokovics a második fordulóban is megizzadt, de azért továbblépett. 

A világranglistán elfoglalt 67. helyével a legjobb magyarnak számító játékos korábban az US Open-győztes Marin Cilicet búcsúztatta. 

A magyar teniszező szerdán a 22. helyen kiemelt Francisco Cerundolóval találkozott, pályafutása során először. Marozsán Fábián mindössze a harmadik teniszező lett az idei Australian Open férfi egyes versenyében, aki kiemeltet búcsúztatott – írta meg a Magyar Nemzet. Marozsán fokozatosan őrölte fel az ellenfelét, az első játszma még szorosan alakult, azt csak rövidítésben hozta a magyar teniszező, a harmadikban viszont háromszor is brékelt, így az 6:2-re végződött – írta meg az Origó.

Marozsán nem számított rá, hogy túljut a második fordulón

– Nagyon boldogok vagyunk. Egyikünk szerint sem ez volt az élete meccse, sajnos sokat hibázott, pedig nagyszerű edzéseken vagyunk túl. De ha valaki nem igazán jó játékkal tud nyerni a világranglista 21. helyezettje ellen, az nagy teljesítmény. Fábián Fejben végig erős volt, és nagyon akarta ezt a meccset – értékelte a találkozót Marozsán edzője, Balázs György, aki azt is elárulta, hogy tanítványa a diadal után először a szurkolóknak köszönte meg a támogatást.

– Először nyertem Grand Slam-versenyen három szettben, kiemeltet vertem, jobban alkalmazkodtam a körülményekhez. Viszonylag sok bréklehetőséget nem tudtam kihasználni az első szettben, de megnyertem, ami mentálisan sokat számított a következő két játszmában, és egyre jobban játszottam. A nehéz decemberi felkészülés után egy győzelmet is simán aláírtam volna itt Melbourne-ben, de már kettőnél tartok – tette hozzá Marozsán bizakodva.

Taylor Fritz következik

A folytatás sem ígérkezik könnyebbnek: a nagy teniszhagyományokkal rendelkező Egyesült Államok pillanatnyilag legmagasabban jegyzett férfi játékosa, a világranglistán 12. Taylor Fritz lesz Marozsán Fábián ellenfele.
– Jobbkezes, kétkezes fonákot üt, meghúzza a labdákat, úgyhogy hasonló lehet a játék kinézete. Visszanézzük majd pár mérkőzését, emellett jóban vagyunk több játékossal is, akiktől szinték tudunk tájékozódni, például Ben Sheltonnal vagy Roberto Bautista Aguttal is szoktunk beszélgetni – elemezte Fritz elleni felkészülést Balázs György.
 

A két játékos eddig még sohasem találkozott egymással. 

Marozsánnak páros partnere, Fucsovics Márton is adhat tippeket, ő háromszor is összefutott tavaly Fritz-cel, s a legutóbbi összecsapásukon le is győzte. Egyébként Fucsovics és Marozsán közös szereplését csütörtökön kezdi meg a tornán, ahol egy indiai páros ellen játszanak majd.

Djokovics ismét balhézott

Novak Djokovics ismét csak négy szettben jutott tovább. A negyedik szettben 2:2-nél ráadásul összeszólalkozott az őt zavaró egyik szurkolóval – írta meg a Magyar Nemzet. A kis közjáték, mint általában, jó hatással volt rá, ezután csupán egy gémet veszített, úgy nyert az ausztrál Popyrin ellen. 
Az esélyesek közül Cicipasz Djokovicshoz hasonlóan megizzadt, Sinner és Rubljov viszont simán nyert

Australian Open, 2. forduló, szerdai eredmények 

Férfi egyes 

Marozsán (magyar)–Cerúndolo (argentin, 22.) 7:6, 6:4, 6:2
Djokovics (szerb, 1.)–Popyrin (ausztrál) 6:3, 4:6, 7:6, 6:3
Sinner (olasz, 4.)–De Jong (holland) 6:2, 6:2, 6:2
Rubljov (orosz, 5.)–Eubanks (amerikai) 6:4, 6:4, 6:4
Cicipasz (görög, 7.)–Thompson (ausztrál) 4:6, 7:6, 6:2, 7:6
De Minaur (ausztrál, 10.)–Arnaldi (olasz) 6:3, 6:0, 6:3
Fritz (amerikai, 12.)–Gaston (francia) 6:0, 6:3, 6:1
Hacsanov (orosz, 15.)–Kovacevic (amerikai) 6:4, 6:3, 4:6, 6:3
Shelton (amerikai, 16.)–O'Connell (ausztrál) 6:4, 6:1, 3:6, 7:6
Machác (cseh)–Tiafoe (amerikai, 17.) 6:4, 6:4, 7:6
Mannarino (francia, 20.)–Munar (spanyol) 6:3, 6:3, 1:6, 2:6, 6:3
Van Assche (francia)–Musetti (olasz, 25.) 6:3, 3:6, 6:7, 6:3, 6:0
Báez (argentin, 26.)–Galán (kolumbiai) 7:5, 2:6, 6:2, 6:4
Korda (amerikai, 29.)–Halys (francia) 6:4, 6:4, 6:4
Etcheverry (argentin, 30.)–Monfils (francia) 6:4, 6:4, 6:4
Cobolli (olasz)–Kotov (orosz) 7:5, 6:3, 5:7, 6:2
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában