Magyar-koszovói

2024.03.26. 14:47

Két góllal győzött, 14 mérkőzés óta veretlen a magyar válogatott

Szoboszlai után Nagy Zsolt is betalált a hálóba, 2:0-ra nyert a magyar válogatott a Koszovó elleni barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában.

MW

Szoboszlai Dominik a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen.

A két együttes első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig Nagy Zsolt állította be a 86. percben. A csereként beálló Mocsi Attila személyében újoncot avatott Marco Rossi, aki 61. mérkőzésével utolérte a szövetségi kapitányok rangsorának harmadik helyén Mészöly Kálmánt.

A magyarok immár 14 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A nemzeti együttes legközelebb - már a közevetlen Eb-felkészülés jegyében - június 4-én az írek vendégeként lép pályára a dublini Aviva Stadionban.

A magyarok jól kezdték a mérkőzést, azonban a kulcspasszok nem sikerültek a támadó harmadban, így nagyobb helyzet nem alakult ki a koszovói kapu előtt.

 Tíz perc elteltével felbátorodtak a vendégek, Zhegrova például legalább három-négy embert kicselezve játszotta magát tisztára, majd alig tévesztette el a jobb felső sarkot. Többnyire mezőnyben zajlott a játék, a nemzeti együttes ebben az összeállításban - hét helyen változott a pénteki kezdő tizenegy - támadásban mindenképpen, de helyenként védekezésben is összeszokatlannak tűnt. Szoboszlai kifejezetten sokat jött hátra labdáért, de így sem sikerült rendszeresen a rivális büntetőterületéig eljutni. A hatékonyság hiányát az jelezte a legjobban, hogy a szünetig egyetlen kaput eltaláló kísérlete sem volt Marco Rossi tanítványainak.

A magyar szakvezető a félidőben hármas cserével próbálta frissíteni a csapatát, amely jobban is kezdte a második játékrészt, Bolla lövését a koszovói kapus a keresztléc alól tolta ki. A jobb játéknak hamar meglett az eredménye, mivel Szoboszlai a törökök után a koszovóiak ellen is betalált, ezt követően pedig a közönség kórusban skandálta a csapatkapitány nevét. 

A második félidőben a koszovóiak már semmiféle veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára, támadásban is hatékonyabbá vált a magyar együttes, amely a hajrában Nagy Zsolt találatával végleg eldöntötte az összecsapást, és így két, kapott gól nélküli győzelemmel kezdte a 2024-es esztendőt.

Magyarország:
Dibusz - Lang, Dárdai M., Szalai A. - Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, a szünetben), Styles (Vancsa, 85.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) - Gazdag (Kleinheisler, a szünetben), Szoboszlai - Ádám (Varga B., a szünetben)

Koszovó:
Muric - Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) - Idrizi (Loshaj, 83.), Muslija (Celina, 65.), Berisha (Al. Rrahmani, 83.) - Zhegrova (Bytyqi, 65.), Muriqi (Rashani, 65.), Rashica

 II. félidő:
 58. perc: Bolla labdaszerzése után indította Schäfert, aki a jobb oldalon lefutott az alapvonalig, onnan játszott vissza Szoboszlaihoz, az ő 10 méteres lövése pedig egy koszovói védőről vágódott a bal alsó sarokba (1-0).
 86. perc: az előre húzódó Lang kapott labdát a 16-os előterében, de lövés helyett nagyszerűen szolgálta ki az ötös bal sarkánál üresen hagyott Nagy Zsoltot, aki a kapu jobb oldalába lőtt (2-0).

A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzését Orbán Viktor a Puskás Arénában szurkolta végig – erről egy fotót is megosztott közösségi oldalán:

Hét helyen változtatott Rossi

Marco Rossi szövetségi kapitány hét helyen változtatott a 13 találkozó óta veretlen magyar labdarúgó-válogatott pénteki kezdőcsapatán a Koszovó elleni barátságos mérkőzésre.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető kisebb sérülés miatt a bal szélen Kerkez Milos helyén Nagy Zsoltnak szavazott bizalmat, illetve előre tervezetten nem Gulácsi Péter, hanem Dibusz Dénes áll majd kapuban.

Ezenkívül a nemzeti együttesben pénteken a törökök 1-0-s legyőzésekor csereként bemutatkozó Dárdai Márton az első perctől játéklehetőséget kap Lang Ádám és Szalai Attila mellett, azaz Balogh Botond került ki a kezdőből. A jobb szélen Nego Loic helyén Bolla Bendegúz játszik, míg védekező középpályásként ezúttal Nagy Ádám mellett Styles Callum szerepel Schäfer András helyett. A támadó hármasban két változás van: az előre tolt ék nem Varga Barnabás, hanem Ádám Martin lesz, míg őt a csapatkapitány Szoboszlai Dominik és - Sallai Roland helyén - Gazdag Dániel segíti.

Marco Rossi 61. mérkőzésével utoléri a szövetségi kapitányok örökrangsorának harmadik helyén Mészöly Kálmánt.

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:

Dibusz - Lang, Dárdai M., Szalai A. - Bolla, Nagy Á., Styles, Nagy Zs. - Gazdag, Szoboszlai - Ádám

Kerkez kisebb sérülés miatt nem játszik

Kisebb sérülés miatt nem lép pályára a Koszovó elleni keddi (mai) felkészülési mérkőzésen Kerkez Milos, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa.

A szövetség beszámolója szerint az angol Premier League-ben szereplő Bournemouth légiósa elővigyázatosságból hagyja ki az összecsapást.

MILOS, Kerkez
Kerkez Milos a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában 2024. március 18-án
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A Puskás Arénában telt ház előtt 19 órakor kezdődő Magyarország-Koszovó találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

Telt ház lesz a Puskás Arénában

„Ahogy pénteken Törökországot, úgy kedden Koszovót is telt ház előtt fogadja a magyar csapat, miután minden belépő gazdára talált” - tájékoztatta az MTI-t Sipos Jenő, a magyar szövetség (MLSZ) sajtófőnöke. 

Arra kérjük a szurkolókat, időben és lehetőleg tömegközlekedéssel érkezzenek a stadionhoz tekintettel arra, hogy hétköznap kora esti időpontban kezdődik a meccs. A kapunyitás három órával a találkozó kezdete előtt lesz.

Sipos Jenő arra is felhívta a figyelmet, hogy a környéken lezárások lesznek, így aki teheti, kerülje el a Puskás Aréna környékét.

Puskás Aréna
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

 

Rossi elárulta, tudja, miért nem kap ajánlatokat Olaszországból

A Tuttosport többek között a magyar válogatott immár tizenhárom meccs óta tartó veretlenségi sorozatának a titkáról faggatta Rossit, és arról is, hogy vajon miért nem hívják dolgozni a hazájába. Rossi előbbi témáról büszkén, de reálisan, utóbbiról beletörődően beszélt – írja a Ripost.

Azt hiszem, nem elég divatos és vonzó a profilom. Ma a fiatal edzőket részesítik előnyben, mert azt hiszik, a koruk hozza meg a modern futballt. Én azt mondom, ez nem így van. Az edzőnek nem kell futnia vagy ugrálnia, csak agyban dolgozni, és elfogadtatnia magát a játékosokkal. Olaszországban talán rizikósnak gondolnak, de máshol nem

 – jegyezte meg Marco Rossi, hozzátéve: az olasz labdarúgásban rengeteg jó edző van régóta munka nélkül, míg másokat amint elbocsátanak egy klubtól, rövidesen lehetőséget kapnak egy másiknál.

A szakvezető gondolatai azonban most már természetesen a mai, Koszovó elleni találkozó körül forognak.

A Ripost teljes cikke ITT olvasható el.

Megszálltak egy pesti fodrászatot a koszovói válogatott tagjai az esti meccs előtt 

Tömegesen tetették rendbe a frizurájukat Budapesten a magyar válogatott elleni kedd esti meccsre készülő koszovói labdarúgók – írja a Mandiner

@barberhouselurdy Felkérést kaptunk a Koszovói futball válogatottól a keddi mérkőzés előtt hogy tegyük rendbe a frizurákat. Jól sikerült de reméljük nem ezen fog múlni!😜🇭🇺 #barberhouselurdy #barberlife #kosovo #hungary #magyarország #matchday #hilton #cut #hair #barber #foryou #nekedbe @wolficutz @Olivér Ondima ♬ cant stop x in da club - thatsthewrongnote

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában