Egyensúly

2023.02.03. 14:02

Népi viseletben gazol és eteti a tyúkokat a Remény Farm Annája Bekölcén + videó

Anna és Dávid már három éve vezetik farmjukat. Anna nagyvárosi lányként csöppent bele a farmi életbe, de megtalálta az egyensúlyt az önkifejezés és a munka között.

HEOL

Anna és Ádám 2019 óta vezetik a Remény Farmot

Forrás: Bánkúti Sándor/Bors

Juhász Szép Anna már messziről integetve fogadott minket. Anna és párja Goldmann Dávid 2019 óta vezetik Bekölcén az 50 hektáros Remény Farmot, amit mi is bejárhattunk. Igazi béke és nyugalom szigete volt a dimbes-dombos terület, ahol csirkék, libák bárányok, marhák valamint kutyák és macskák élnek – számolt be róla a Bors.

Anna és Dávid szeretetben és harmóniában élnek a farmon felépített jurtájukban. Anna nagyvárosi életét és divattervező karrierjét, Ádám pedig informatikus pályafutását adta fel, hogy a tanyán élhessenek, de ezt egy csöppet sem bánják.

Miután Dávidot megismertem száz százalékban szerelemből költöztem a tanyára. Előtte el sem tudtam volna képzelni ezt az életmódot, mert nagyon távol állt tőlem, teljesen városi lány voltam – mesélte Anna, akit Dávid mosolyogva kiegészített: "Az első év nehéz volt Neked".

– Az első év tényleg nehéz volt, de utána szerelmes lettem az életmódba, a légkörbe. Magával ragadott a nyugalom, a csend, ez az életritmus - válaszolt Anna.

Mint kiderült, szép Anna számára mindig is fontos szempont volt, hogy a nőiességét megélje. A farmon töltött első hónapokban azonban jó mélyen elrejtette a szekrényében a csinos darabjait és csak melegítőt és pólót vett fel.

Egy szűk félévbe telt, amíg egyik napról a másikra ráébredtem, hogy ez engem szörnyű szomorúsággal önt el. Nagyon hiányzott, hogy meg tudjam magam élni a megjelenésemben is. És tényleg egyik napról a másikra a macinacikat kidobtam, és a néptáncos múltamból előkerültek a régi szoknyáim, kötények, és fejkendők - mesélte a Borsnak nagy lelkesedéssel Anna, aki népviseletben gazol vagy vág csirkét.

Hozzátette, a népi kultúra régen is elég közel állt hozzá. Amikor még Nagyváradon élt, akkor is volt, hogy népies, vagy népi ihletésű ruhadarabokat viselt, de a praktikus oldalait nem tudta megélni a fellépéseken. Az egész népi kultúrát meg népviseletet egy új fényben tudta meglátni, azáltal, hogy ezt a hétköznapjaimba beemeltem.

A pár TikTokon is igen népszerű, csirkealtatásos videója végig söpört az interneten. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!