Koncert

2024.01.02. 10:51

Az egri buli után Feróék a Székelyföldön kétszer búcsúztatták az óévet + videó

Sűrű volt a Beatrice együttes elmúlt néhány napi programja. Nagy Feró, a zenekar frontembere december 30-án még az egri Dobó téren lépett fel, aztán a banda turnébuszba szállt, s a Székelyföld felé vette az irányt.

Tari Ottó

A banda nagykabátban nyomta, de a hideg ellenére is forró volt a hangulat

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Eseménygazdag időszakot tudhat maga mögött a Beatrice együttes, amelynek két tagja, a basszusgitáros Laczik Fecó és a gitáros-billentyűs-vokalista Tari Botond is Heves vármegyei illetőségű. A 2023-ban fennállása 45. évfordulóját ünneplő legendás formáció december 9-én nagyszabású koncertet adott a fővárosi MVM Dome-ban, az esztendő utolsó napjaiban pedig előbb Egerben, majd az erdélyi Sepsiszentgyörgy főterén köszöntötték a sokaságot.

December 30-án este Feró a Dobó téren koncertezett, majd a zenekar turnébusza innen egyenesen Erdély felé vette az irányt. A mintegy 700 kilométeres utazás célja Kovászna megye székhelye, Sepsiszentgyörgy volt, ahol Szilveszter este zsúfolásig megtelt a pompás épületekkel körülölelt történelmi főtér. A legkisebbektől a nyugdíjas korúakig több ezren gyűltek össze, hogy élőben hallhassák az ikonikus dalokat a Jerikótól A Felkelő Nap Háza- és a Dsida Jenő-féle Psalmus Hungaricus feldolgozáson át a Nyolc óra munkáig. Természetesen a repertoárban helyet kapott a leporolt Gyere, kislány gyere című szám, valamit az évtizedek során ugyancsak közkedveltté vált számos egyéb Feró-szerzemény is, a sokaság legnagyobb örömére.

A zord időjáráshoz szokott székelyeket nem zavarta a koncert kezdetére fagypont alá süllyedt hőmérséklet sem, amelyhez a zenészek is alkalmazkodtak: Feró, Fecó, Boti, valamint Nagy Hunor Attila dobos és az utóbbi időben a bandával rendszeresen fellépő énekesnő-vokalista, Sicu a színpadon nagykabátban és sapkában dacoltak a hideggel, s emlékezetes produkcióval örvendeztették meg a sokaságot. Az esemény érdekessége volt, hogy a helyi időzóna szerinti éjfélkor boldog új évet kívántak a közönségnek, majd egy óra elteltével félbeszakították a koncertet, hogy magyarországi idő szerint is koccintsanak koccintsanak az új esztendőre. Mindezt látványos tűzijáték koronázta meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában