Celeb

2024.01.28. 16:11

Megrázó részleteket árult el az agyvérzéséről Kozso

Az egri születésű énekes a mai napig küzd a teljes felépüléséért.

Heol.hu

Kozso egy korábbi fellépésén

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mint azt az Origo megírta, Kozso 2014-ben két agyvérzés és két aneurizma, és egy hosszabb kóma után újra kellett tanulnia beszélni, írni és járni is, de a mai napig küzd a teljes felépüléséért, folyamatosan gyakorolja a beszédet, korábban lánya általános iskolai tankönyvei segítettek neki ebben.

Az egri születésű énekes most újabb részleteket árult el erről a megrázó időszakról, és elárulta, hogy most hogyan tudja fejleszteni magát.

- Naponta gyakorlok, mindennap próbálok szebben beszélni. Szeretek leülni a gitárommal, megírni egy-egy nótát. Minden napom arról szól, hogy szebben tudjak beszélni. Csodálatos dolog, hogy az afázia nagykövete lettem, hogy elmesélhetem az embereknek, hogyan tanultam meg újra szépen beszélni - fogalmazott Kozso.

Az énekes 20 évvel fiatalabb párja, Ágica is segít mindenben, de nem mindig volt ez így, a legnagyobb bajban úgy érezte, teljesen magára maradt.

- Elfogadtam a helyzetet. A műtétem után egyedül maradtam, az akkori kedvesem elment és letojta, túl soknak érezte a terhet, ezért egyedül kellett újraépítenem magamat. Volt egy remek orvoscsapat, ők segítettek: elhozták az első, második, harmadik, negyedik osztályos tankönyveket, és úgy tanultam kimondani a betűket, mint egy hatéves. Tíz éve gyakorlok, hogy tudjam, hol tartok, az egyetemnél vagy gyermekszinten? - emlékezett vissza Kozso, akinek nagy álma volt akkor, hogy könyvet ír a még sosem hallott botrányos történeteiről, de ez akkor már nem valósulhatott meg, az agyvérzés keresztülhúzta a számításait.

- Akartam, de nem jutottam el odáig. Agyvérzést kaptam kétszer, kemény történet volt. Újra kellett tanulnom beszélni. El akartam mesélni, ki volt, aki ebben a helyzetben mellettem állt: senki. Ez a legmegdöbbentőbb történet - mondta az énekes, aki elárulta, hogy nemrégiben mégis elkezdte a könyvírást, és hamarosan be is fejezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában