Szponzorált tartalom

2021.01.26. 12:00

A sikeres élet titka: a szabadidő

Karrier központú társadalmunkban a siker kulcsa a testileg és lelkileg egyaránt kiegyensúlyozott életmód. A világ leggazdagabb emberei és jól menő vállalkozói szinte kivétel nélkül nagy hangsúlyt fektetnek a minőségien eltöltött szabadidőre: offline időszakokat építenek a napirendjükbe, minden nap meditálnak és rendszeresen sportolnak.

Forrás: freepik

Szerencsére ezek a módszerek könnyen beépíthetőek a hétköznapokba, akkor is, ha az embernek nem olyan vastag a pénztárcája, hogy a közelébe merészkedhetne bármelyik toplistának.

Úgy 20 évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy az akkoriban még alapvetőnek számító offline tevékenységeknek egyszer ekkora jelentősége lesz. Ma azonban számtalan kutatás és tanulmány található a témában és mind azt bizonyítja, hogy néha le kell válni a képernyőről és teret kell adni más szabadidős tevékenységeknek.

Meditáció, rendszeres testmozgás, hobbik, sportok, játékok és szórakozás – számtalan módja van annak, hogy a gyakran igencsak kevéske szabadidőnkben hatékonyan kikapcsolódhassunk. Megfelelő time management-tel egy 10 perces szünetből is rengeteg mindent ki lehet hozni: néhány napüdvözlet vagy egy fejezet a kedvenc könyvünkből pont belefér; a valamivel hosszabb szabad délutánokon vagy estéken meg lehet ragadni az alkalmat egy családi társasozásra vagy egy hosszabb edzésre, ha pedig egy teljes nap vagy hétvége áll rendelkezésünkre, nincs jobb, mint főzni valamit a barátokkal egy kiadós túra után a természetben vagy kimenni valahova a gyerekekkel focizni.

Némelyik tevékenység, mint pl. a meditáció gyakorlatilag bárhol végezhető és nem szükséges hozzá semmilyen segédeszköz, míg számos hobbi, sport és játék (pl. horgászás, foci, társasjátékok) csak a célnak megfelelő felszerelésekkel gyakorolható. Ezeket az eszközöket és játékokat mindenképp érdemes olyan forrásból beszerezni, ahol minőségi, mégse túlárazott termékek közül választhatunk. Erre a célra számtalan áruház és olyan webhely áll rendelkezésünkre, mint a Gruppi.hu, amely a folyamatosan megújuló kínálatával és szuper akcióival az egyik legkiemelkedőbb webshop az online térben.

A rengeteg munkával járó stressz, az egyébként egészségtelen, túlterhelt életmód idővel kiégéshez vezet. Ezzel szemben a nyitás egy tudatosabb életmód irányába, a rendszeres testmozgás, a természethez való közeledés és a játék mind fontos erőforrások, melyeket kár lenne perifériára szorítani. Végülis miért dolgozunk ennyit, ha nem a jól megérdemelt kikapcsolódásért?!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában