Szponzorált tartalom

2021.02.01. 10:18

Így védheted meg a hajad néhány egyszerű módszerrel

Minden nő álma az egészséges és ragyogó haj. De azt tudtad, hogy számos termék és eszköz használatával ahelyett, hogy javítanál rajta, valójában csak ártasz a hajadnak? Hogy kicsit rendet rakjunk a zűrzavarban, összeszedtünk néhány pozitív és negatív példát.

Forrás: freepik

“Csodatevő” kozmetikumok

Számtalan reklámfilm, plakát és cikk szól a “csodatevő” kozmetikumokról, amelyek használatától a töredezettből egy varázsütésre ragyogóan fényes és egészséges hajkorona válik. Ezeknek a reklámoknak nem szabad bedőlni, mert a gyors megoldások ritkán a tartós megoldások. Az ilyen kozmetikumok általában rengeteg olyan kemikáliát tartalmaznak, amelyek szétroncsolják a hajszálakat, ezért érdemes kerülni őket és helyettük választani valami természetesebb alternatívát.

Extrém hőhatások

A túl meleg és a túl hideg kifejezetten ártalmas hajadra és fejbőrödre nézve. A különböző hajformázó eszközök, mint a hajvasaló és társai olyan magas hőfokon működnek, hogy lényegében megégetik a hajszálakat, a forró levegőt fújó hajszárító, a túl meleg zuhany és az extrém téli hideg pedig a fejbőrt is károsítja. Ha teheted, igyekezz minél ritkábban, és akkor is alacsonyabb fokozaton használni ezeket az eszközöket, hajmosáskor inkább langyos vízzel öblítsd le a sampont, télen pedig ne szégyellj sapkában kilépni az utcára!

Fotó: freepik

Rendszeres hajvágás

Akik növesztik a hajukat, általában tartanak a gyakori hajvágástól. Elsőre valóban visszásnak tűnhet, ám hosszú távon nagyon is kifizetődő, ha időnként ellátogatsz a fodrászodhoz egy kis egészségügyi rövidítésre. Ha ezt betartod, sose kell majd annyit vágni, amennyit a legutóbbi alkalom óta sikerült lenövesztened, mert a hajad egyre erősebb és erősebb lesz. Ha pedig inkább otthon ápolnád töredezett hajvégeidet, létezik egy kényelmes alternatíva: a hajvégvágó készülék. Ez egy rendkívül hatékony, mégis olcsó megoldás, ráadásul elég havonta egyszer használnod ahhoz, hogy elérd a kívánt eredményt.

Hajpakolások és natúrkozmetikumok

Végül, de nem utolsó sorban nem árt ha tudod, hogy mit kensz a hajadra. Számos olyan natúrkozmetikum kapható, amelyek természetes összetevőiknek köszönhetően ahelyett, hogy tovább roncsolnák, segítenek regenerálni a sérült, kimerült hajszálakat. Ide tartoznak a samponok és kondicionálók mellett a különböző hajpakolások is, melyeket néhány, bármelyik boltban beszerezhető hozzávalóból akár te magad is elkészíthetsz otthon.

Rengeteg dolog van, amit tehetsz hajad védelme érdekében: lecserélheted a szintetikusakat természetes kozmetikumokra, megelőzheted az extrém hőhatások okozta károkat, járhatsz gyakrabban fodrászhoz és vásárolhatsz minőségi hajápoló termékeket. Ha pedig a védelem mellett a hajnövesztés titka is érdekel, olvasd el EZT a cikket is!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában