Márton napon

2022.11.12. 17:01

Újbort kóstolnak, libasültet esznek, este táncházzal zárnak az egerszalóki barlanglakásoknál

Márton Napi Libaságok címmel hirdetett programot a Gyógyvizek-völgye Turisztikai Desztináció az egerszalóki barlanglakásoknál szombaton délutánra. A gazdag programkínálatot a szép késő őszi időjárás is segített emlékezetessé tenni.

S. S.

Gazdag programot kínálta a szervezők az ételek, italok mellett

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A szombat délutáni „libaságok” szervezői minden korosztályt vártak, hiszen nem csak újbort és libás ételeket kínáltak, hanem a legkülönfélébb kézműves elfoglaltságokat is a programba iktattak. A résztvevők a délutáni eseményen tököt faraghattak, megismerhették a gyertyamártás titkait – s mi sem természetesebb – libabábokat készíthettek. A jó hangulatot hivatott fokozni, hogy az estig tartó rendezvényen működik a barlangkonyha, s az ínyencek libatepertőt és kemencés finomságokat ehetnek.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Márton-napi esemény első szakaszában nagy érdeklődés kísérte a település Szivárvány Óvodájának libanapi játékát. Minden elfogultság nélkül kijelenthető, hogy az apróságok kitettek magukért negyedórás előadásukkal. Őket a Lóca Együttes váltotta a színpadon. De a nap még hátralévő részében is lesznek további felhőtlen kikapcsolódást ígérő programok. Így a Rozmaring Népdalkör és a Borvirág Férfikórus teremt jó hangulatot az ételek és az új bor kóstolásához.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Márton Napi Libaságokat az öt órakor kezdődő táncházzal zárják majd. Ehhez a programhoz az Egerszalóki Többsincs Néptáncegyüttes és a Tekergő Zenekar nyújt segítséget és biztosítja a zenét.

 

Címkék#kóstolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában