beruházás

2019.05.22. 16:19

Az új gyártócsarnok jövőre hatvan új munkahelyet teremt Gyöngyösön

A már több évtizede a városban működő MIAS Hungary Kft. csaknem 17 millió eurós kapacitásbővítő beruházása állami támogatással valósult meg, amelynek eredményeként egy nyolc ezer háromszáz négyzetméteres új gyártócsarnok épül Gyöngyösön. Az automatizált logisztikai polcrakodó gépek (RBG) gyártására specializálódott vállalat ezzel a fejlesztéssel megduplázza a termelési kapacitását és hatvan új munkahelyet teremt a térségben. Az új csarnok alapkőletételénél Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt.

Hliva Éva

Az új csarnok alapkövét Manfred Klug, (balra) a MIAS Hungary Kft. tulajdonosa, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Christian Erlach, a Jungheinrich AG igazgatósági tagja és Stefan Ott, a MIAS Hungary Kft. vezérigazgatója tette le

– A magyar gazdaság 5,2 százalékos növekedést tudott az elmúlt egy évben felmutatni, legutóbb tíz éve volt hasonlóan magas ez a szám. Ez pedig azt igazolja, hogy a nemzet érdekeire is fókuszáló politika gazdasági sikereket is eredményez – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a mátraaljai városban működő MIAS Hungry Kft. új gyártócsarnokának alapkőletételénél. Szijjártó Péter kifejtette, hogy Magyarországon egy év alatt száz ezer új munkahely jött létre, 25 és fél százalékkal nőttek a beruházások, 6,4 százalékkal lett több az export-teljesítmény és a fizetések is átlagosan 8 és fél százalékkal lettek magasabbak.

Az új csarnok alapkövét Manfred Klug, (balra) a MIAS Hungary Kft. tulajdonosa, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Christian Erlach, a Jungheinrich AG igazgatósági tagja és Stefan Ott, a MIAS Hungary Kft. vezérigazgatója tette le

– A sikerekért azonban meg kell dolgoznunk és ebben nagy szerepet játszanak azok a külföldi és elsősorban azok a német beruházó vállalatok, amelyek rendre Magyarországba, a magyar emberekbe helyezik a bizalmukat. Természetesen a bizalom mellett fontos az a tény is, hogy Európa legalacsonyabb adói hazánkban vannak, ahogy egyszámjegyű társasági adókulcsával is csak Magyarországon találkozhatnak a beruházók – tette hozzá a miniszter.

– Új mérföldkő ez a cégünk életében – fogalmazott az ünnepségen Christian Erlach. A Jungheinrich AG igazgatósági tagja elmondta, a nemzetközi szinten tevékenykedő németországi MIAS Group 1992 óta van jelen Gyöngyösön. Az MÁTRA Gépipari Kft-ként alakult magyarországi leányvállalat ma már MIAS Hungary Kft-ként ismert. Jelenleg 115 munkahelyet biztosít a térségben és a bővítésnek köszönhetően további hatvan főnek ad munkát a jövőben. Az új gyártócsarnok jövő áprilisban kezdi meg működését.

Megduplázzák a gyártókapacitást

A Jungheinrich AG számára az automatizált logisztikai rendszerek fejlesztése és értékesítése stratégiai üzleti területet jelent – ismertette az igazgatósági tag. Christian Erlach hozzátette, hogy a Magyarországon gyártott RBG gépek a vevők igényeire tervezett automatizált logisztikai rendszerek ennek kulcsfontosságú elemei. Többek között ezért is vette át a Jungheinrich AG 2015-ben a MIAS Group-ot és az üzlet növekedése miatt vált szükségessé a bővítés. A csaknem 17 millió eurós beruházás kettő és fél millió eurós állami támogatással valósult meg. A 43 ezer négyzetméteres telken a több, mint nyolc ezer négyzetméteres új gyártócsarnok a jelenlegi évi 150 darabos RBG termelési kapacitást 300 darabra emeli. Ezzel párhuzamosan több mint félszáz új munkahelyet teremt, amellyel a jövő év végéig munkavállalóik száma eléri a 150 főt. A cég főként német és nyugat-európai piacokra gyárt, de a magyar piaci részesedése is jelentősen bővült az elmúlt évek során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!