mérföldkő

2021.11.19. 19:00

A félmilliomodik váltót és a 25 éves jubileumot ünnepelte a ZF Hungária

A ZF Hungária Kft. új üzemében a közelmúltban elkészült a félmilliomodik, nyolc sebességes automata sebességváltó. A cég, fontos mérföldkőnek tekintve ezt, ünnepséget rendezett pénteken délután, s egyúttal 25 platánfa elültetésével a gyár egri működésének negyedszázados jubileumáról is megemlékeztek.

Sike Sándor

2021.11.19 - Elkészült a félmilliomodik automataváltó a ZF Hungária Kft.-nél, és Jubileumi faültetés - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

November közepén elkészült a félmilliomodik automata váltó, a termelési rekordot azonban a koronavírus járvány miatt csak visszafogott körülmények között tudták a dolgozók megünnepelni. Az üzemcsarnokban tartott rendezvényen a ZF Hungária ügyvezetői azt hangsúlyozták, hogy az egri gyártmányok a vevői visszajelzések alapján folyamatosan magas minőségűek. A beszállítói járműpiac egyik sikertermékéről lévén szó, az eddig értékesített darabszámnál nagyobb mennyiségre lenne igény, ám a vevők kapacitását az elektronikus chipek hiánya korlátozza.

- Az idei esztendő legfontosabb eredményének azt tekintem, hogy a globális félvezető-hiány és az ebből következő megrendelés-csökkenések ellenére ebben az évben is sikerült megőrizni a munkahelyeket, és emellett a vállalat pénzügyi stabilitását és nyereséges gazdálkodását. A félvezető-hiány még a koronavírus-járványnál is nagyobb kihívás elé állított bennünket – fogalmazott beszédében Őszi Csilla.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a leállások mellett folyamatosan készen kell állniuk arra, hogy bármelyik pillanatban teljes kapacitással újraindítsák a termelést. Megrendelésük ugyanis van bőven, csak az anyaghiány miatt akadozik az autógyárak termelése. Ebben a helyzetben is megmutatkoznak azonban a legfontosabb erősségeik: kompetens és elkötelezett munkatársakkal és vezetőkkel rendelkeznek, stabilan, hatékonyan gazdálkodnak. Az ügyvezető igazgató szavai szerint a rugalmasság mellett a csapatmunka és az összefogás segíti a céget a céljaik elérésében.

A két másik ügyvezető igazgató, Markus Schleier és Stefan Baumeister személyes visszaemlékezéseket sem nélkülöző beszédében azt hangsúlyozták, hogy az idén 25 éves ZF Hungária Kft. 1996-os indulása óta Eger és Heves megye egyik legnagyobb vállalatává fejlődött. A negyedszázados jubileumát ünneplő vállalat jelenleg több mint 1600 embernek ad munkát, vagyis ennyi család megélhetéséhez járul hozzá közvetlenül a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében.

Az üzemcsarnokban tartott ünnepséget követően a résztvevők átvonultak a faültetés helyszínére. A cég sajtóosztályától kapott tájékoztatás szerint a platánfák a vállalat történetéhez tartoznak. Már a Csepel Autógyár idejében is több platánsor díszítette a vállalati utakat. Egy ilyen platánsort a tesztközpontjuk bővítése során ki kellett vágni. Ezt most, a ZF Hungária Kft. negyedszázados jubileuma alkalmából 25 új platánfával pótolták, szimbolikusan ezzel is kifejezve a vállalat működésének folytonosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!