Tanácsok

2022.02.19. 14:43

A magvetéssel lehetőleg ne kapkodjunk!

Februárban lassan lehet készülni a palántának való magvetéshez, és ha már a talaj engedi, veteményezhetünk is.

B. K.

Egyelőre a négy fal között vessünk

Forrás: Shutterstock

– A tél utolsó heteivel küzdünk, de az időjárás még kiszámíthatatlan: hideg és enyhe időszakok váltják egymást, éppen ezért a talaj is fagyos. Sokan csábulnak el és megkezdik a szabadföldi ültetést, de mivel nem vagyunk elkésve, ezért csak óvatosan, mindennek megvan a maga ideje! – tanácsolja Nagy Szabolcs. 

Szabadföldbe ilyenkor a makói dughagymát, petrezselymet és a rajnai törpe borsót lehet megpróbálni elvetni, mivel ezek lassan csíráznak és bírják a talaj menti fagyokat is. A palántaneveléssel sem vagyunk elkésve, ha nem fóliába akarjuk majd kitenni a növényeinket. A tapasztalatok szerint két hónap alatt kiültethetővé nőnek a palántáink általában. Ha túl hamar kerülnek cserépbe, felnyurgulhatnak. 

Május közepénél hamarabb nem igazán érdemes szabadföldbe paprikát, paradicsomot kiültetni a lehetséges májusi fagyok miatt! Akik fólia alatt akarnak hideghajtatást végezni, azoknak február végén már lehet hónapos retket, hajtatósalátát elvetniük. 

Címkék#vetés#kert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!