Adomány

2022.02.15. 17:23

Fertőtlenítőszereket ajánlott fel Heves megyei óvodáknak a Viresol Kft.

Négy Heves megyei település óvodáinak és bölcsődéinek adományozott fertőtlenítő kendőket és a légtér kezelésére szolgáló termékeket a Viresol Kft., Közép-Európa legmodernebb búzafeldolgozó gyára. Az adományokkal a cég hozzá szeretne járulni a környéken élő kisgyermekek és nevelőik egészségének megőrzéséhez.

HEOL

Az OPUS GLOBAL Nyrt. mezőgazdasági és élelemiszeri portfoliójába tartozó leányvállalat Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb technológiájával rendelkező búzakeményítő gyára, amely 2019 tavaszán kezdte meg működését - derült ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásából. A gyár kizárólag hazai eredetű, GMO mentes búzából állít elő és értékesít búzakeményítőket, alkohol és takarmány termékeket, valamint vitális búzaglutént és  maltodextrint. A koronavírus világjárvány 2019-es megjelenésével félő volt, hogy a magyar fertőtlenítőgyártók a német exporttilalom következtében nem jutnak elegendő alapanyaghoz. A Viresol Kft. felismerte a piacon jelentkező keresletnövekedést, és előtérbe helyezték a fertőtlenítőszerek alapanyag igényének rugalmas kiszolgálását, a megnövekedett igényekhez pedig növelni tudták kapacitásukat. Így mára a visontai élelmiszeripari vállalat egyik fő terméke az etanol, ami a fertőtlenítő szerek fontos összetevője.

Balról Kazsu Attila abasári polgármester, jobbról Lénárt Orsolya szervezetfejlesztési és kommunikációs igazgató Beküldött fotó

– A legkisebbek a legvédtelenebbek a jelenlegi járványügyi helyzetben, ezért is tartottuk fontosnak, hogy a számukra biztonságos környezet kialakításához mi is hozzájáruljunk a termékeinkből készült kiváló minőségű fertőtlenítőszerek adományázásával – mondta el Lénárt Orsolya, a Viresol Kft. Szervezetfejlesztési és Kommunikációs igazgatója, aki hétfőn átadta az első csomag felajánlást Abasáron, Kazsu Attila polgármesternek.

 

A támogatás célja, hogy a vállalat ezzel is segítse a környékbeli településeken élő kisgyermekek és nevelőik egészségének megóvását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!