Spórolás

2023.03.09. 10:55

Korszerűsíti csarnokát az Egri Ipari Park Kft., szendvicspanelekkel szigetelnek

Kevesebb energiát fogyaszt majd a csarnok az uniós támogatású felújítás után.

T. B.

Az Egri Ipari Park Kft. épülete

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Átfogó energetikai beruházás keretében fejleszti telephelyét az Egri Ipari Park Kft., közölte a cég. A társaság tavaly a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban pályázott az energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatására. A cég 377,47 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert az európai uniós társfinanszírozású pályázaton. A teljes projekt bekerülési költsége 419 millió forint.

A társaság arról számolt be, hogy a projekt keretében az új bérlő raktározási igényeiből fakadó villamosenergia-felhasználáshoz igazodóan 150 kilowattnyi napelemet helyeznek el az épület tetőszerkezetén. A csarnok falait tíz centiméter vastag szendvicspanelekkel szigetelik. A régiek helyett korszerű műanyag nyílászárókat és felülvilágítókat építenek be, ezek segítségével csökkenthető a hőveszteség, másrészt biztosítható a csarnokban végzett tevékenységhez szükséges természetes fény.

Korszerűsítik a csarnok komplett fűtési és használati melegvízrendszerét. A hatékony üzemeltetést két 150 kilowattos, A++ kategóriájú kombi kazánnal biztosítják. Szintén a pályázat keretében ledes világítótestekkel korszerűsítik a meglévő világítási rendszert és az ehhez szükséges vezetékezési munkálatokat is elvégzik. A benti munkavégzéshez szükséges, komfortos hőmérsékleti viszonyok energiahatékony megteremtése érdekében árnyékoló- és árnyékvető szerkezeteket is beépítenek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!