Váltás

2023.06.12. 17:42

Új vezérigazgató a Mátrai Erőmű élén

Vécsi György lett az MVM Mátra Energia Zrt. új vezérigazgatója.

HEOL

 A budapesti Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán villamos üzemmérnökként szerezte diplomáját. Szakmai pályafutása során jelentős tapasztalatot szerzett az energiatermelés, az energetika területén, ideértve a hagyományos és a megújuló villamosenergia-termelést is – írja a hivatalos Facebook-oldalán a MVM Mátra Energia Zrt.

Mint fogalmaztak, az új vezérigazgató kiemelkedő energetikai tapasztalatokkal rendelkező szakember, aki kinevezéséig az MVM Tisza Erőmű Kft. ügyvezetője volt. A Tiszai Erőmű különleges helyet foglal el karrierjében, hiszen az évek során egyebek mellett projektmenedzserként, folyamatirányítási mérnökként, majd üzletfejlesztési igazgatóként is dolgozott itt. 

Korábban vezető pozíciót töltött be a Miskolci Fűtőerőmű (MIFŰ) és a Miskolci Hőszolgáltató (MIHŐ) társaságoknál, irányította a kazincbarcikai Borsodi Hőerőművet és a Miskolc Holding Zrt.-t is.  Eddigi munkája során már korábban is együttműködött a Mátrai Erőművel, többek között több blokk generátor cseréjét segítette. Társaságunk vezérigazgatói tisztségéből távozó Kiss Csaba a továbbiakban az MVM Zrt. termelési vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be – ismertették.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!