Adósság

2023.07.07. 11:00

Tovább halmozódott a tartozás Hevesben

Az állami finanszírozás nem érte el az intézmények kiadásait Hevesben sem, már másfél milliárdra vártak a megyei szervezetek partnerei.

Heol.hu

Több mint 93 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóiknak, partnereiknek az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek. Az adósság tízmilliárd forinttal nőtt a Magyar Államkincstár Szerint. A tartozásállományból 58,9 milliárd forint az egészségügyi intézményeknél halmozódott fel (beleértve a járó- és fekvőbeteg szakellátás intézményeit, valamint az egészségügyi ágazati háttérintézményeket). Az adatszolgáltatásra kötelezett 571 intézményből mindenki leadta jelentését, az adós intézmények száma májusban 323 volt, közülük kizárólag 30 nap alatti tartozással 91 intézmény rendelkezett.

Hevesben is tovább nőtt a ki nem egyenlített számlák értéke, január óta a háromszorosára, 1,533 milliárd forintra nőtt az adósság. Ez április végéhez képest majdnem 400 millió forinttal magasabb adósságállományt jelent. Ezúttal tíz Heves vármegyei intézménynek volt valamekkora tartozása, a legmagasabb a kórházaknak. Az Albert Schweitzer Kórház központi finanszírozása 695, a Mátrai Gyógyintézeté 307, a Bugát Pál Kórházé 260 millió forinttal maradt el attól, amennyit az intézmények költöttek. Többel tartozott az áprilisi állapothoz képest az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad (85 millióval), a rendőrség (64 millióval), kevesebbel a kormányhivatal (47 millióval).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!