Képzés

2023.08.12. 15:30

Megújította oktató központját a gyöngyösi VAMAV

Partnereik dolgozóin kívül a saját utánpótlásukat is képzik, valamint gyakornoki programot is folytatnak.

Tóth Balázs

Bővítették az oktatóközpontot

Forrás: Vamav.hu

Új képzésekkel, megnövelt oktatótérrel bővítette oktatóközpontját 2023-ban a VAMAV Kft, számolt be a Magyar Építők. A cég saját gyártású termékeinek és szolgáltatásainak tökéletes összhangjára törekszik, amelynek egyik kulcskérdése a professzionális képzés. Üzletfilozófiája szerint az egyre komplexebb kihívások összetett és kiterjedt válaszokat igényelnek. A vasúti alkatrészeket gyártó vállalat szerint modern kitérőszerkezetek speciális szaktudást igényelnek a tervezés, gyártás, szállítás, beépítés, illetve az üzemeltetési tevékenységek – például időszakos vizsgálatok, karbantartás és szerviz – során.

A cég az általa gyártott termékekkel kapcsolatos ismeretek megszerzéséhez testreszabott oktatásokat, képzéseket kínál partnerei számára, ösztönzi az aktív párbeszédet a piaci szereplők között.

A piacképes munkaerő-utánpótlást is szem előtt tartják, az elméleti és gyakorlati oktatások lebonyolítása a társaság saját oktatóközpontjában történik, amely 2018 októberében nyitotta meg kapuit. Ezzel lehetővé vált a termékspecifikus képzések különválasztása a gyártástól, így az oktatás a cég főtevékenységének zavarása nélkül egy minden igényt kielégítő korszerű környezetben történhet. 2022-ben a VAMAV Oktatóközpontot bővítették, így 2023-ban új arculattal, megnövelt oktatótérrel, további bemutató szerkezetekkel és új képzésekkel várja a tanulni vágyókat.

A cég egyik legnépszerűbb képzése a korszerű tokozott zárszerkezetek és hidraulikus erőátviteli rendszerek beépítésére, üzembehelyezésére és üzemeltetésére irányuló tréning, ahol az évenkénti hallgatói létszám meghaladja a százat.

Sikeresek a vállalat azon programjai is, amelyeket a szakképzett humán erőforrás utánpótlás biztosítása érdekében indított. Ezek közé tartozik pl. egyes szakirányú képzést folytató középiskolák tanulóinak képzése duális rendszerben, amelyről lapunk korábban már részletesen írt.

Emellett gyakorlati képzési helyet és üzemlátogatási lehetőséget is biztosítanak a pályakezdő diplomás programok résztvevői és a MÁV Zrt. felsőfokú pályaépítési és -fenntartási tanfolyamainak hallgatói részére. Bizonyos esetekben helyszíni, terepen történő oktatásokra is sor kerül, amennyiben azt a speciális körülmények és a költség, valamint időhatékonyság indokolja.

A pályakezdők két szintű gyakornoki programmal juthatnak be a vállalathoz. Első szinten a kötelező szakmai gyakorlat teljesítésében támogatják a jelentkezőket. Ez egyrészt lehetőséget teremt a fiatalok számára, hogy megismerjék a cég tevékenységét, és akár szakdolgozatot is írhatnak a vállalatnál, másrészt a VAMAV számára abban, hogy felmérje, a gyakorlatot végző hallgató érdeklődése, szakmai tudása és hozzáállása alapján alkalmas-e később gyakornoki vagy egyéb munkakörben történő alkalmazásra.

Második szinten a szakmai gyakorlatot jól teljesítő nappali tagozatos hallgatók heti 2-5 napban tudnak bekapcsolódni a mindennapi munkavégzésbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!