Vasúti kihívások

2023.02.19. 19:10

Digitalizációs projektet indít a gyöngyösi VAMAV

A gyártó és a felhasználó számára is nyomon követhetőek lesznek a termékek, a karbantartások és az eszközök használata.

T.B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Digitális Kitérő Szervizkönyv projekten dolgozik a VAMAV Kft, számol be a Magyar Építők. Mint írták, Joó Ervin, a vállalat ügyvezető igazgatója egy előadásában kifejtette, hogy a VAMAV proaktív szemléletmóddal és digitalizációval felel a vasúti infrastruktúra üzemeltetője által támasztott komplex kihívásokra. A vállalat korán felismerte a termékekhez kapcsolódó szolgáltatások jelentőségét. A VAMAV ennek jegyében a 2023-as évet több új innovációval indítja. A Digitális Kitérő Szervizkönyv a termékekkel kapcsolatos adminisztratív és egyéb folyamatok gyorsítását, a papírmentes működést, a költséghatékonyságot és a környezeti lábnyom csökkentését célozza, egy sor egyéb lehetőség mellett.

A rendszer elektronikus termékigénylés modulja segítséget nyújt az ügyfeleknek a megfelelő termék kiválasztásában (akár a helyszínről is), szakszerű üzembe helyezésében és fenntartásában, a gyártó számára pedig könnyebbé teszi a vevői igények megismerését és azok feldolgozását. A termék előállítása során a gyártás és minőségellenőrzés modul funkciói a termék születésének minden fázisát gyorsan, pontosan és visszakereshető módon dokumentálják. Azon kívül, hogy támogatja a munkafolyamatokat, a minőségi kifogások kezelését is segíti a QR kódos azonosítással.

A szoftver további modulokkal is kiegészíthető, például infrastruktúra és gördülőállomány eszközmenedzsment modullal, forgalmi adatok és információk alrendszerrel, pályadiagnosztikával, valamint üzemeltetés és karbantartás funkcióval. Mindez lehetővé teszi a hibaelemzést, a korrekciós intézkedések költséghatékony meghatározását, valamint a karbantartások tervezését. Az adatgyűjtés és elemzés új módszereivel új irányt vehet a termékek optimalizálása, fejlesztése, lehetővé válik a jövőbeli események előrejelzése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában