Fejlesztés

2023.08.27. 18:00

Minőségi ugrás a parádfürdői kórházban

Megvalósult a „Rendelőintézetben működő járóbeteg szolgáltatások fejlesztése a Parádfürdői Állami Kórházban „című Európai Uniós projekt, melynek jóvoltából 204.91 millió forint visszanemtérítendő állami támogatásból fejlesztették a rendelőintézet infrastrukturális és műszeresfelkészültségét annak érdekében, hogy hatékony, és eredményes járóbeteg ellátást tudjanakbiztosítani a térség betegeinek.

Guti Rita

A Parádfürdői Állami Kórház

Forrás: Paradfurdo.hu

A Parádfürdői Állami Kórház az Pétervásárai járásban egyedüli szolgáltató, amely a lakosság részére biztosítani tudja a többszakmás járóbeteg ellátást, így a most zárult projekt pozitív hatása mindennapérezhető lesz a betegellátás folyamatában, mind az ellátotti, mind pedig a munkavállalói oldalon, szögezi le az intézmény sajtóközleménye. Ebből kiderül, a Széchenyi 2020 program keretében, elnyert 204.913.585 forint támogatást, döntően orvosi és informatikai eszközök beszerzésére fordította az intézmény, de jelentős betegkomfortot növelő infrastrukturális fejlesztés is történt. 

Ez utóbbi keretében felújították és akadálymentesítették a szakrendelőben található betegmosdókat. Új helyen található a betegirányító munkaállomás és egy helyre koncentrálták az invazív beavatkozások helyszíneit. Korszerű, sebészeti, ortopédia, urológiai kezelő, nőgyógyászati vizsgáló szolgálja a mátrai lakosokat, immár az intézmény földszintjén kialakított, felújított rendelőkben, mindösszesen 292 négyzetméter területet érintve. A Parádfürdői Állami kórházban az intézmény szakmai profiljából adódóan is a fizikoterápia és a gyógytorna a két legnagyobb kihasználtságú szakrendelés. A projekt keretében kialakított új gyógytornahelyiség az itt rehabilitált betegek egyénre szabott ellátását fogja szolgálni. A fizioterápia eszközeinek cseréje, bővítése jelentősen segíti az ellátás színvonalának megtartását, illetve növelését. Az intézmény a projektben olyan eszközök beszerzését tudta megvalósítani, melyek lehetővé teszik a minél jobb minőségű ellátást. 19 szakma közül az eszközcsere, eszközbővítés a hozzátartozó minimálisinfrastrukturális változtatásokkal 14 szakmát érint. A képalkotó diagnosztika terén a telemedicinális software beszerzése az ellátás minőségét, gyorsaságát eredményezi. A projekt jóvoltából új ultrahang készülékkel bővült a járóbeteg-szakellátás területe, amely a jobb minőségű vizsgálati eredmények elérését teszi lehetővé, és nemcsak az ultrahangdiagnosztika, hanem a szülészet-nőgyógyászati és urológiai szakmában is. 

Beszereztek egy új, teljes test csontsűrűségének mérését szolgáló készülék. Fontos cél volt a fekvőbeteg ellátás tehermentesítése is. A projekt javítja a hozzáférés esélyét, optimalizálja a járóbeteg szakellátás szerkezetét és kapacitását. Az orvosi eszközök, műszerek beszerzésében elsősorban a belgyógyászat, a gasztroenterológia, a kardiológia, a sebészet, az urológia, a reumatológia, a teljes ultrahang diagnosztika, a röntgendiagnosztika, a szülészet –nőgyógyászat, a fizioterápia-gyógytorna, a fájdalomterápia és a laboratórium érintett. Több szakellátás esetében az elhasználódott bútorzat cseréje is megvalósult. Az informatikai eszközök beszerzése a korszerű adattárolás, és adatkezelés érdekében történt. A most lezárul projekt révén a lakosság lakóhelyéhez közel olyan ellátásokhoz fér hozzá, amelyek fontosak az egészségi állapotuk javításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!