Gazdaság

2023.09.13. 15:18

Bővítette kapacitását a hatvani Perla-X

Raktárcsarnokot épített, eszközöket vásárolt a mezőgazdasági, kertészeti eszközöket is forgalmazó kereskedő cég.

Tóth Balázs

Megújították az eszközparkot is

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A hatvani PERLA-X Kft. 146,65 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz programban. Az európai uniós támogatás felhasználásával a cég 210 millió forintból infrastrukturális- és ingatlan-beruházást, eszközbeszerzést, megújuló energia alkalmazását, és vállalatirányítási rendszer fejlesztését valósította meg.

A gazdaságfejlesztési beruházásban bővítették a kertészeti és kommunális feladatok ellátására alkalmas kéziszerszámok és kiegészítő termékek importálásával és nagykereskedelmével foglakozó cég kiszolgálási kapacitását, megújították az eszközparkot – tekercselő és vágó berendezéseket vásároltak –, fejlesztették a vállalatirányítási rendszert és 41 kilowattos napelemes rendszert építettek ki. A beruházásnak köszönhetően javult a társaság termelésének költséghatékonysága. Épült egy új raktárcsarnok is szociális helyiségekkel.

Új raktárcsarnokot is építettek
Új raktárcsarnokot is építettek
Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Perla-X közleménye szerint a projekt megvalósulása révén létrejött egy modern körülményeket biztosító és a felmerülő vevői igényeket kiszolgáló fejlett eszközpark. A vállalatirányítási rendszer fejlesztése webáruházuk szempontjából is fontos tényező volt. Mivel növekedett a cég hatékonysága, így meg tudták őrizni versenyképességüket, a meglévő munkahelyeket és képessé váltak további munkahelyek teremtésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!