Ünnep

2023.09.02. 11:14

Több mint harminc Mátrást díjaztak a bányásznapon

Heller-díjat, Céggyűrűt és más vállalati elismeréseket is átadtak a visontai bányásznapon.

Tóth Balázs

Az országos kiváló bányász kitüntetést kapott MVM Mátra energia dolgozók. Csató László balról a harmadik

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Számos elismerést, kitüntetést átadtak pénteken a visontai bányásznapon. Az MVM Mátra Energia Zrt. Heller László-díját idén Galgóczi Imre és Sőregi Zsolt kapták meg, Céggyűrű elismerésben 13-an, Lignitbányászatért elismerésben 14-en, MVM Mátra Energiáért oklevélben öten részesültek, de átadtak szakszervezeti elismeréseket is, oklevelet heten vehettek át és egy kongresszusi érem díjat is átadtak.

Csató László céggyűrűt és szakszervezeti titkárként a BDSZ kongresszusi érmét is megkapta, a csütörtöki országos bányásznapon pedig Kiváló Bánász elismerésben részesült.

- Nagy meglepetés a sok díj, most nyugdíjba fogok vonulni, felfoghatatlan. A bükkábrányi bányánál dolgozom még a hónap közepéig, ahol 1987 óta tevékenykedem. Ez a harmadik munkahelyem, mezőgazdasági gépszerelőként végeztem, utána, amikor a bányába kerültem továbbképeztem magam. Középfokú, majd felsőfokú személyiügyit végeztem, majd a Pécsi Tudományegyetemen szereztem képesítést személyzeti területen. Sok kitartás és akarat kellett hozzá. 1985-ben indult a bánya, voltaképp akik idekerültünk új dolog, szakma volt mindannyiunknak, amit tanulni kellett. Folyamatosan fejlődnünk kellett a szakmában. Jó lesz picit pihenni, persze nem távolodom el a bányától, továbbra is segíteni akarom a kollégákat, ha igényük van rá – mondta Csató László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!