Kormánydöntés

2023.10.11. 15:00

Több Hevesben működő cégnek ítéltek meg állami támogatást

Öt Heves vármegyei cég csaknem tizenöt milliárd forintot kapott a külön kérelmük alapján.

Tóth Balázs

A Sanatmetal Kft. orvostechnikai vállalat is kapott támogatást

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egyedi kormánydöntés alapján odaítélt támogatásokról tett közzé friss listát a Külgazdasági- és Külügyminisztérium. Az idei adatokat is tartalmazó, állami támogatásról szóló listán több Heves vármegyei cég is található. Még márciusban ítélt oda a Robert Bosch Automotive Steering Kft.-nek 10,555 milliárd forintot a minisztérium egy csaknem 46 milliárd forintos, gyártási fejlesztést tartalmazó beruházáshoz. 

Júniusban született döntés a Csabacast napelemes fejlesztéséhez, a másfél milliárd forintba kerülő beruházáshoz 677,4 millió forintot adott az állam. Az SBS Kft. biogáz üzemet, napelemes rendszert, hűtés-fűtési és világítási korszerűsítést, gyorskapukat alakít ki majdnem kétmilliárd forintért, amihez 886 millió forintot kap az állami költségvetésből. Júliusban a Sanatmetal örülhetett, hiszen napelemes terveihez 94,5 millió forintos támogatást kapott, az egész beruházás költsége 210 millió forint. Augusztusban született döntés arról, hogy a Pikopack Zrt. 5,9 milliárd forintba kerülő 8 megawattos naperőművéhez és hulladékhő hasznosítójához 2,66 milliárd forintot ad a kormány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!