Változás

2023.10.19. 20:21

Új megyei elnököt választott a közgazdasági társaság Egerben

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatási rektorhelyettesét választotta elnökévé csütörtökön a Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezete. Csáfor Hajnalka Csontos Sándort váltja a megyei elnöki poszton. Őt tiszteletbeli elnökké választották a tagok.

Heol.hu

A szavazó tagok döntése értelmében az MKT Heves Megyei Szervezetének titkári posztját továbbra is Soós Gabriella, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Közgazdaságtan és Statisztika Tanszékének egyetemi adjunktusa, Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Kereskedelem Tanszékének tudományos munkatársa, az MKT országos elnökségének tagja töltheti be - tájékoztatta portálunkat csütörtökön Nagy Gábor Miklós titkárságvezető.

Egy változás volt a megyei szervezet elnökségi tagjainak sorában: Szántósi Rafael helyett a következő három évben – ifjúsági titkárként – Gyurkó Ádám, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem adjunktusa erősíti az elnökséget, amelynek további tagjai: Aranyosi Tibor, a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt. igazgatója; Asztalos Gábor, a Magyar Államkincstár Heves Vármegyei Igazgatóságának osztályvezetője; Bársony Károly, a Kontra-Pech Bt. tulajdonosa, pénzügyi vezetője; valamint Nagy Imre, az Experia Nova Kft. ügyvezetője.

Az 1894-ben alapított Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) a magyar közgazdák legrégebbi, legjelentősebb szakmai-tudományos szervezete. A mintegy 3 ezer tagot számláló társaság – közhasznú egyesületként – nem kevesebb, mint 28 szakosztályt működtet, és az ország 16 megyéjében vannak területi szervezetei. Heves Vármegyében 1971 óta működik önálló szervezete az MKT-nak. A társaság 2023 szeptemberében Egerben szervezte meg a 61. Közgazdász-vándorgyűlést.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!