Illegális

2023.11.12. 07:41

Abasári akkumulátorhulladék: hiába a bírságok, nem szállították el

Hetente ellenőrzi a hatóság, hogy elvitték-e már az akkumulátorhulladékot tartalmazó hordókat.

Akkumlátor hulladék

Forrás: Shutterstock

Tizenegyedik alkalommal is megbírságolták már azt az egyéni vállalkozót, aki illegálisan halmozott föl hatalmas mennyiségű akkumulátorgyári hulladékot egy abasári telephelyen. Az elmúlt hetekben többször is ellenőrizték az egykori laktanya területén lévő csarnokot a Heves Vármegyei Kormányhivatal munkatársai, a november 2-i látogatásról pedig már határozat is felkerült a Heves Vármegyei Kormányhivatal honlapjára

Ebben megállapították, a kötelező határozatban megjelölt 19 12 11* HAK azonosító kóddal jelölt, veszélyesnek minősülő hulladék továbbra is nagy mennyiségben található az ingatlanon. Emiatt ismét félmilliós bírsággal sújtották az aszódi vállalkozót. A hatóság lényegében hetente látogatja meg a telephelyet és ellenőrzi, elszállítják-e onnan a hordókat. Első alkalommal több mint százmillió forintra büntették meg a vállalkozót, mert engedély nélkül hordott veszélyes hulladékot a telephelyre.

Főoldali képünk Shutterstock illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!