Verseny

2023.11.11. 09:00

Egri és gyöngyösi középiskolásokból is lehet Pénzügyi Junior Klasszis

Nyolc egri és két gyöngyösi középiskolás csapat jutott tovább a pénzügyes diákversenyen.

Tóth Balázs

Több mint ötezren izgulhatták végig a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny első fordulóját. A Privátbankár hetedik alkalommal kiírt vetélkedőjére közel 1200 csapat jelentkezett az ország minden tájáról. A versenyt évente két alkalommal rendezik meg, tavasszal a gimnazisták, ősszel a technikumi és szakképzői iskolai tanulók mérhetik össze a tudásukat négyfős csapatokban. A három fordulós verseny első két körét online rendezik meg, ebből az elsőben az érvényes nevezést leadó csapatok egy 50 kérdésből álló kvízzel birkózhattak meg.

Az október 19-én rendezett első fordulóból megyénként, illetve a fővárosból 10-10 csapat jutott tovább a következő körbe. Itt már nem csak kvízkérdések, hanem szóbeli forduló is vár a továbbjutott 200 csapatra: az összesen 5 versenynapon villámkérdések és kifejtős kérdés megválaszolásával és szakmai zsűri által történő elbírálásával alakul ki a december 7-i, Budapesten rendezendő országos döntő 20 csapatból álló mezőnye. A Heves vármegyei csapatok november 16-án 8 órától online kvízt töltenek majd ki, s délben kezdik a szóbeli fordulót. Az egri Andrássyból hat csapat, a szintén egri Sárváriból és a gyöngyösi Vak Bottyánból két-két csapat vehet részt a második fordulóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!