Adatok

2023.11.29. 20:47

Növekedett a kórházak adóssága Hevesben

Az év végéhez közeledve néhány helyen csökkent a adósság, a kórházakban zömében nagyot emelkedett.

Tóth Balázs

Az egri Markhot Ferenc Kórház épülete (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Heves vármegyében is növekedett októberben az intézmények lejárt adósságállománya. Szeptemberben még 2 milliárd 87 millió forinttal tartoztak beszállítóiknak az intézmények, egy hónappal később pedig már 2 milliárd 663 millió forintot kellett volna törleszteniük. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad lenullázta tartozásait, ezen kívül valamelyest faragott le adósságából a katasztrófavédelem és az Aranyhíd Szociális Intézmény is, de a kettő együtt így is 91 millió forinttal volt adós. Tízmillió forinttal 73 millióra növelte hátralékát a kormányhivatal, s 26 millióval az Egri Tankerületi Központ.

A legnagyobb adóssággal a kórházak rendelkeztek, a hatvani Albert Schweitzer Kórház immár 1,169 milliárd forinttal tartozott beszállítóinak, a Markhot Ferenc Kórház 407 millió, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház 387 millió, a Mátrai Gyógyintézet 206 millió, a Parádfürdői Állami Kórház 44 millió forinttal volt elmaradva a fizetésekben, ezek közül csak a mátrafüredi kórház faragott (kétmillió forintot) adósságából. A megyei rendőr-főkapitányság 254 millió forinttal maradt el a számlák kifizetésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!