Statisztika

2023.12.29. 13:00

Kismértékben csökkent a megyei építőipar

Októberben két százalékos volt a visszaesés a teljesítésben, a szerződésállományban azonban nagy zuhanás volt.

Tóth Balázs

Idén októberben az építőipari termelés volumene országosan a nyers adatok szerint 0,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, közölte a KSH. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 2 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 2,6 százalékkal csökkent. Heves vármegyében 2 százalékos volt a csökkenés, az építőipari vállalkozások 5,678 milliárd forintnyi projektet teljesítettek. Hevessel együtt tíz megyében volt visszaesés.

Vármegyénkben az egyéb építések tavalyhoz képest 20 százalékkal növekedtek, míg az épületek építése csaknem 17 százalékkal csökkentek. Értékét tekintve azonban utóbbi ágazat meghaladta az előbbit, igaz, csak 180 millió forinttal. Az új szerződések értékében már az egyéb építményeknél volt az előny, s a 3,686 milliárd forintnyi megbízás hajszállal meghaladta az előző év októberéét. A hónap végi szerződésállomány Heves megyében nem volt túl kedvező egy éves távlatban, hiszen 6,345 milliárd forintnyi munkájuk volt a vállalkozásoknak, ám ez csak a tavalyi 61 százaléka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!