Konfliktus

2023.12.20. 18:08

Vendégmunkásokkal pótolhatták az elbocsátott magyar dolgozókat egy gyöngyösi gyárban

A Momentum szerint karácsony előtt több mint egy tucat ember bocsátotak el a gyöngyösi Braunból. Helyükre a párt országgyűlési képviselője szerint vendégmunkások érkeztek.

Heol.hu

Közleményben és Facebook-oldalán számolt be róla Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője, hogy a gyöngyösi Braun Kft.-től 18 takarítót bocsátottak el, alig egy héttel karácsony előtt és vettek fel a helyükre külföldi vendégmunkásokat. Lőcsei szerint az ilyen esetek miatt van szükség a munkaalapú gazdaság helyett az emberközpontúra. 

Lőcsei Lajos arról is írt, hogy a felháborodást ne a vendégmunkásokon vezessék le az emberek, hiszen ők nem tehetnek semmiről.

- A munkaalapú gazdaság veszélyes a magyar társadalomra nézve, mert ez a modell rosszul fizető, veszélyes és munkaintenzív folyamatokat vonz, jól fizető, kreatív és biztonságos  munkahelyek helyett. Ezért a kormány, miközben gyűlöletkampányt folytat, jogilag titokban szélesre tárta a kapukat a világ előtt, hogy jöjjenek azok, akiknek nincs más választásuk, mint ilyen helyen dolgozni – osztotta meg gondolatait az esettel kapcsolatban.

- Településeinken, összeszerelő üzemek helyett, elsősorban tudás- és emberközpontú szektorok és vállalatok hazahozására kell koncentrálni. Valljuk, és a Holnap Magyarországa Tervünkben amellett teszünk hitet, hogy csak azoknak a gazdasági modelleknek van értelme, amelyek középpontjában az ember, az egyén áll – zárja Lőcsei.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!