Eladták

2024.01.06. 14:59

Német tulajdonba került a Ruag Aerostructures egri gyára is

A svájci állami tulajdonban lévő RUAG részeit privatizálják, ezért adták el az Egerben is repülőgép-alkatrészeket gyártó részleget.

Tóth Balázs

A svájci RUAG International repülőgépipari konszern 2023. december végén eladta a RUAG Aerostructures Germany & Hungary összes részvényét, ezzel egri gyárát is a német Mubea csoportnak, számolt be honlapján a svájci cég.

Mint írták, a RUAG Aerostructures Germany & Hungary hosszú évtizedek során folyamatosan bővítette technológiai vezető és kizárólagos beszállítói pozícióját a repülőgép-szerkezetek piacán. A társaság szerint a Mubea csoport tagjaként ez a sikertörténet folytatódhat. André Wall, a RUAG International vezérigazgatója szerint a német csoport tovább erősítheti az Aerostructures Germany & Hungary képességeit a repülőgép-szerkezetek terén, és új távlatokat nyit meg. A megállapodás mindenekelőtt alkalmazottaik eredménye, munkájuk elismerése. Elkötelezettségüket jelzi az is, hogy a közelmúltban a működési kiválóságért járó Airbus Global Beszállítói Díjat is megkapták.

A RUAG Aerostructures Germany & Hungary mintegy 1000 alkalmazottja az oberpfaffenhofeni és az egri telephelyen 2024 elején a Mubea Aviation GmbH részévé válik. A Mubea Group egy neves családi vállalkozás, az innovatív könnyűszerkezet építés specialistája, amely ötven telephelyen 14 ezer embert foglalkoztat.

Az értékesítés a RUAG International privatizációjának következő állomása, és jelentős mérföldkövet jelent a növekvő űrpiacra összpontosító vállalattá válás útján. A RUAG International Holding jelenleg a Beyond Gravity űrrészlegből (korábban RUAG Space) és az Emmenben székelő svájci repülőgépgyártó üzletágból áll. A RUAG International Holdingot, amely továbbra is teljes egészében a Svájci Államszövetség tulajdonában van, legkésőbb 2025 végéig teljes mértékben privatizálni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!