Pénz

2024.02.10. 13:54

Minibölcsikre, gondozóházra kaptak 400 millió pluszt Hevesben

Minibölcsőde, gondozóház, zöldséges projekt kapott plusz négyszáz millió forintot Heves vármegyében.

Tóth Balázs

A közelmúltban négy, európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésre is plusz forrásokat kellett megítélni. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Egerben a Hajléktalanok Gondozó Házában kerül többe a nappali foglalkoztató építése és a Felsővárosi Gondozási Központ –Északi Városrész Gondozási Központot is bővítik, átalakítják, mindehhez a korábbi 140 millió forinthoz 160-at rendelt hozzá a kormány, így az össztámogatás 300 millió forintra emelkedhet.

Karácsondon a minibölcsőde projektjére nem lett elég a korábbi 99,2 millió forintos forrás, ezt 186,67 millió forinttal kellett megtoldani, így az új épületrész 286 millió forint támogatásban részesül.

Viszneken szintén a minibölcsőde kapott plusz pénzt, a korábbi 96,7 millió forintos támogatáshoz 67 millió forint jött. Ebből egy új, nyolc fős, egy csoportszobás minibölcsőde és a hozzá tartozó kiszolgáló épület és játszóudvar épül. Szűcsiben az önkormányzat egy zöldség-gyümölcs konyhai előkészítő helyiséget, hűtőkamrát, raktárt és egy zöldségárusító üzlethelyiséget alakít ki, ez esetben csak 4,2 millió forintos növelésre volt szükség, a támogatási összeg 67 millió forintra emelkedett.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!