Fogadás

2024.03.25. 08:01

Megköszönték a befizetett adót Szilvásváradon

A tavaly legtöbb adót fizető cégek képviselőit fogadták Szilvásváradon, március elején. Az adózók sokat segítettek a település fejlesztésében.

Tóth Balázs

A községházán fogadták a legnagyobb adózókat Szilvásváradon március 12-én, számolt be az önkormányzat. A fogadáson a képviselő-testület és Szaniszló László polgármester köszönetet mondott az elmúlt évi befizetésekért, a hozzájárulásokért, amely összegek hozzásegítették az önkormányzatot a beruházásokhoz, pályázati önrészek biztosításához.

Az Orbán Ház Múzeum is a szilvásváradi adózók segítségével újult meg
Az Orbán Ház Múzeum is a szilvásváradi adózók segítségével újult meg
Forrás: Szilvásvárad Község Önkormányzata/Facebook

A polgármester beszámolt az előző év fontosabb fejlesztéseiről, beruházásairól, az ez évi tervekről. A jelentősebb, ez évi idegenforgalmi eseményeken túlmenően a településvezető felhívta a figyelmet a Szilvásvárad és Eger közötti útfelújításra, amely áprilistól a helyi gazdasági élet minden szereplőjére kihatással lesz, remélhetőleg nem csak a kivitelezés időszaka, hanem a későbbiekben is pozitív értelemben, amikor használni lehet a megújult szakaszokat.

Bár a befizetett idegenforgalmi adó csökkent a 2022. évi adathoz képest, így is közel 49 millió forint bevételt jelentett a helyhatóság számára. A településen a vendégéjszakák száma tavaly meghaladta a 122 ezret. Az iparűzési adóbevétel közel 86 millió forint volt. Az éllovas egység helyi adófizetése e két adónemben meghaladta a 23 millió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!