Folyamatban

2024.03.30. 13:50

Épülhet a Bosch következő maklári csarnoka

A logisztikai részleg mellett multifunkciós épület készül.

Tóth Balázs

Régészeti feltárás után folytatódhat a maklári Bosch bővítése. A Heves Vármegyei Kormányhivatal döntése alapján Robert Bosch Automotive Steering Kft. megkapta a módosított engedélyt a multifunkcionális csarnok építésére is, ami a 3,7 hektár alapterületű logisztikai csarnok után épülhet. 

Bosch
Robotizált gyártósor az Robert Bosch Automotive Steering Kft. maklári gyárában
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A kormányhivatal közzétette az engedélyt a megelőző régészeti feltárásra. A multinacionális cég kérelme nyomán a nagy volumenű beruházás több ütemre bontva készült el, csarnoképítéssel, parkolók, előtetők, összekötő folyosók építésével, teherporta létrehozásával. A több felhasználású 1,2 hektáros épületrész a meglévő gyártócsarnokok és a logisztikai csarnok közötti területen épül ki, s irodai, labor és szociális funkciókat is magába foglal. 

Tárgyalókat és 1200 adagos főzőkonyhát, garanciális szervizközpontot is terveznek ide, valamint öltözők és szociális blokkokat, lifteket, illetve gyalogos közlekedési rendszert, de lesznek előadótermek, közösségi kommunikációs területek továbbá egy külső terasszal is rendelkező kávézó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!