Tudatosság

2024.03.13. 09:30

Több mint 4500 diák csatlakozott Heves vármegyéből a PÉNZ7-hez

Idén tizedik alkalommal hirdették meg a fiatalok pénzügyi tudatosságának javítását célzó rendezvénysorozatot. Heves megyéből összesen négyezer-ötszáz diák kapcsolódott be a PÉNZ7 programokba.

Tóth Balázs

Idén kiemelkedő számú, több mint kétszázezer diák kapcsolódott be a jubileumi, tizedik PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét programjaiba. Országszerte közel 1300 iskolában tartottak mintegy 15 ezer tematikus tanórát a pedagógusok. A pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programot idén több mint 650 önkéntes segítette. Heves vármegyéből 31 iskola 4509 diákja vett részt összesen 428, a tematikus témahéthez kapcsolódó tanórán.

Graduation,Hat,On,Piggy,Bank,With,Stack,Of,Coins,Money
Sokan vettek részt a PÉNZ7 rendezvénysorozaton
Sokan vettek részt a PÉNZ7 rendezvénysorozaton (Illusztráció)
Forrás: Shutterstock

Magyarország 2015-ben alapítóként csatlakozott a European Money Week 35 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez, emellett több éve kiemelt résztvevője az OECD/INFE által szervezett Global Money Week világszintű programjának is.

A jubileumi alkalmával ebben a tanévben a szervezők átfogó tematikával készültek „Pénzügyi életleckék” címmel, és idén sem maradnak el a témahét zárását követően még heteken keresztül elérhető izgalmas és szórakoztató kísérőesemények sem. A Pénziránytű Alapítvány több programot is működtet a következő hetekben.

A PÉNZ7 izgalmas szabadtéri programokkalvárta a résztvevőket

A március 28-ig elérhető, szabadtéri PénzFutam élményjáték segítségével matematika, földrajz, vagy akár osztályfőnöki óra keretében, állomások között vándorolva találkozhatnak izgalmas pénzügyi-matematikai feladványokkal a diákok. Az ország több mint 250 pontján - így Heves vármegyében is több helyszínen - elérhető szabadtéri kaland három nehézségi szinten, megújult pénzügyi-logikai feladatokkal várja a 4-14. évfolyamos csapatokat és tanáraikat. Sőt az élelmes pedagógusok március 17-ig akár saját pályát is készíthetnek iskolájuk udvarán vagy egy közeli parkban.

Egy másik játék, a Részvényfutam keretén belül a tőzsde izgalmas világát próbálhatják ki a 7-14. évfolyamos diákok. Az értékes nyereményekért zajló versenyben fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a diákok, tanáraik és szüleik a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) prémium kategóriában jegyzett részvényekkel.

Szintén a PÉNZ7-hez kapcsolódva indul a tizedik PénzOkos Kupa: az általános iskolák felső tagozatos diákjai (külön az 5-6. és 7-8. évfolyamosok) közül a legügyesebbek a vármegyei és regionális versenyeket követően az országos döntőben mérhetik össze tudásukat. Az online fordulók egészen április 5-ig kitölthetőek, a legeredményesebb diákok és persze tanáraik pedig itt is – ahogy az összes többi játékban – értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt online kérdéssora május 5-ig tölthető ki a www.nagypenzugyesteszt.hu oldalon. A legeredményesebb tíz versenyző izgalmas élő kvíz során mérheti össze a tudását május 24-én a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A tesztet bárki kitöltheti, de az értékes nyereményekért zajló versenyben a 14-20 éves kor közötti középiskolások vehetnek részt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!