Hiába?

2024.04.03. 10:21

Harmincadjára is megbírságolták a hulladékot lerakó vállalkozót

Az abasári laktanyában depózott elektromosautó-akkumulátor hulladék elszállításával még mindig nem végzett.

Tóth Balázs

Harmincadik alkalommal kapott bírságot a Heves Vármegyei Kormányhivataltól az a vállalkozó, aki illegálisan helyezett el akkumulátoripari hulladékot Abasáron. Az egykori laktanya területén álló csarnokba tavaly tavasszal és kora nyáron vitték a veszélyesnek számító anyagokat a bátonyterenyei akkumulátorhulladék-feldolgozóból, miközben erre nem volt engedély. 

hulladék, bírság, abasár
Harmincadjára is megbírságolták a hulladékot lerakó vállalkozót
Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal

Nyáron föl is fedezték a szállítmányokat, később pedig százmilliós bírságot szabott ki a Pest megyei vállalkozóra a hatóság. Az egyéni vállalkozót kötelezték arra, hogy engedélyes helyre szállítsa a hulladékot, de ezzel mostanáig nem végzett. A hatóság szakemberei néhány naponta ellenőrzik, megtörtént-e már az elszállítás, de még mindig jelentős mennyiségű hulladék van a telephelyen, ezért félmillió forintos bírságot szabnak ki. A március 21-i látogatás után immár harmincadik alkalommal tették ugyanezt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!