Helyi hírek

2017.07.10. 00:56

Palócok és vadászok ünnepeltek

Parádésra sikeredett a 30. Jubileumi Palócnapok.

Sike Sándor

Palócnap Parádon Fotó: Gál Gábor

Bár a rendezvénynek korábban is mindig sok vendége volt, ez az esemény túltett minden korábbin. Munkatársaink ezt saját bőrükön is megtapasztalták, mert a háromnapos ünnep legtartalmasabb napján nem tudtak gépkocsival bejutni a falu szívébe, a parkba.

 

Mudriczki József polgármester szerint, abban hogy az idén közel ezer felvonuló – élén lovas bandériumokkal – alkotta látványos menet vonulhatott, a programok színes kavalkádja szórakoztatott felhőtlenül három napon át, igen sok ember egyéves munkája rejlik. Külön is köszönet illeti a térség országgyűlési képviselőjét, Horváth­ Lászlót támogató hozzáállásáért. A honatya személyesen is részt vett az eseményen és a hivatalos megnyitón szólt az ünneplő palócokhoz.

Palócnap Parádon Fotó: Gál Gábor

Mint korábban számos alkalommal, a palócnap szerves részeként tartották meg a megyei vadászkamara rendezvényét, a megyei vadásznapot is. Az „erdő emberei” is csúcsot döntöttek idén, hiszen 33 csapat mérte össze vadhúsfőző tudományát a versenyen. Hogy ez miként történt, arról később számolunk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!