lélegzetelállító

2018.07.23. 17:25

Hátborzongató villámfotók Hatvanból és Felsőtárkányból

A hétvégén ismét elérte a vihar megyénket. Mutatunk néhány lélegzetelállító, de egyben félelmetes amatőr felvételt.

HEOL

Beküldött fotó/idokep.hu

Mint ismert, szombatról vasárnapra virradóra a megye több pontját is erőteljes villámlás, esőzés érte el. Az idokep.hu-n percről percre lehetett követni a vihar vonulását, amely ezúttal is látványos égi jelenségekkel járt együtt. Néhány amatőr fotós jókor volt jó helyen, és megörökítette a „horizont játékát.”

Ezen a két fotón az látható, amint Hatvan környékére is megérkezik a villámlás.

Beküldött fotó/idokep.hu
Beküldött fotó/idokep.hu

A vihar Felsőtárkányt sem kímélte. Ezen a fotón már az látható, amint az égbolt kezd kitisztulni, s a horizonton feltűnik a nap, amely romantikus színezetet is ad a megörökített pillanatnak.

Beküldött fotó/idokep.hu

Az idokep.hu előrejelzése szerint a következő napokban sem leszünk híján a hasonló jelenségeknek. Hétfőn többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Kedden már országszerte több órára kisüt a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként még előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Sokfelé erős lesz az északi szél. Hajnalban 15-20, délután 26-31 fokot mérhetünk. Szerdán a napos-gomolyfelhős időben elszórtan, főként északon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Továbbra is élénk, néhol erős lesz az északias szél. Délután 27-32 fokra van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!