Időjárás

2020.01.17. 12:01

Hétvégétől megszűnik a hidegpárna felettünk és egyre többfelé süthet ki a nap

A napok óta hidegpárnás időjárási helyzetet okozó anticiklon lassanként leépül, hétvégén hidegfront érkezik.

Heol

A keleti országrészben nagy területen már szombat, az ország más tájain hétfő óta tart a szürke, ködös idő. A hideg légpárnás időjárási helyzet azonban a végéhez látszik közeledni, a kontinens középső területeit uraló anticiklon a hétvégéhez közeledve fokozatosan leépül, vasárnapra virradóan északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat – írja az Időkép.

A front érkeztével az északira-északnyugatira forduló szél is elsősorban a Dunántúl nyugati felén támad fel, vasárnap itt erős, viharos lökések is lehetnek, máshol még gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, így még tarthatja magát a szürke, egyhangú idő.

Szombaton még sokfelé borongós marad az idő, de az északi és déli tájakon helyenként kisüthet a nap. Egy közeledő hidegfront késő délutántól több helyen okozhat havazást a Nyugat-Dunántúlon. Hajnalban -6, 0, délután -2, +4 fokot mérhetünk.

Vasárnap a keleti országrészben marad a szürke, többfelé nyirkos idő. A csúcshőmérséklet 0, +5 fok között alakulhat.

Hétfőn csapadék már nem valószínű, egyre többfelé felszakadozhat a felhőzet, és süthet ki a nap. A Dunántúlon és északkeleten élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északi szelet. Napközben 2-7 fokra van kilátás. Keddre hasonló időjárás ígérkezik.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!