időjárás

2020.10.01. 20:00

Nyárias meleggel indul a hétvége Heves megyében

Pénteken melegfront érkezik szűkebb hazánkba, de szombat estére már lehűl a levegő.

HEOL

Eger, 2019. június 26. Kisgyerek egy szökõkútnál az egri Dobó István téren 2019. június 26-án. A hõség miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Az időkép.hu előrejelzése szerint pénteken melegfront érkezik élénk, erős délies széllel, északkeleten helyenként záporok kialakulhatnak, de már vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Hosszabb időszakokra kisüthet a nap, és a déli szél is melegebb időt hoz a térségbe, délután már 19-27 fokot mérhetünk. Melegfronti hatás várható.

Szombaton napközben csapadék nem várható, túlnyomóan napos időre van kilátás. Az erős, viharos déli, délkeleti szélben 24-30 fokot mérhetünk. Az esti órákban nyugat felől hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, viharos széllel.

Vasárnap a front kelet felé tart, reggel a Dunától keletre, délutánra a Tiszántúlra szorulnak az eső, záporok, zivatarok. A front mögött újra kisüt a nap. A déli, délnyugati szél élénk, erős marad, a legmelegebb órákban 20-26 fok várható.

Hétfőn újabb meleg nap jön. Erős, többfelé viharos délnyugati szélre kell készülni, és a napos időszakokat megszakítva elszórtan záporokra, zivatarokra is számíthatunk. 21-29 fok között alakul a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!