Időjárás

2021.05.19. 09:20

Újabb csapadékzóna érkezik hazánkba, esetenként jégesőre számíthatunk

A pénteki napra kellemesebb, szárazabb, tavasziasabb időjárás várható, de szombattól sajnos ismét visszatér a csapadékos idő.

Heol

Forrás: OMSZ

Több megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, köztük Heves megyére is.

A jelzett adatok szerint újabb csapadékzóna érkezik hazánkba, mely elsőként várhatóan a déli területeket fogja elérni, megyénkben szerdán zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Napközben a keleti, északkeleti tájakon is megsokasodik a felhőzet, de ott eleinte még napos idő várható. Sokfelé előfordulnak majd esőzések, záporok, északkeleten zivatarok is lehetnek. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon várható. Az északnyugati, nyugati szél éjszakára mérséklődik,csütörtökön már csak a Dunántúlon várhatók néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 21 fok között alakul, keleten lesz az enyhébb, délnyugaton a hűvösebb idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!