Időjárás

2021.05.11. 08:32

Záporok, zivatarok törik meg szerdától a májusi nyarat

Szerdán egy hullámzó frontrendszer érkezik délnyugat felől esővel, záporokkal, zivatarokkal.

Heol

Az Időkép előrejelzése szerint, kedden még kitart a napos, nyári idő. Tetőzik a meleg, a legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk. Szerdán azonban változik a helyzet. Nyugat, délnyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, mely csapadékot és lehűlést is hoz magával. Így a hét harmadik napján délnyugat felől erős felhősödésre számíthatunk, hajnaltól előbb nyugaton, délnyugaton, majd napközben egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, nyugaton csendes eső is.

Közlésük szerint, északkeleten tart ki legtovább a napsütés. Mintegy 10 fokos hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a keleti, északkeleti országrész javára, délután 17-27 fokot mérhetünk.

Éjszaka az északkeleti tájakat is eléri a csapadék, és csütörtökön is sokfelé várható zápor, zivatar, nyugaton, északnyugaton eső. A nyugatira, délnyugatira forduló szél többfelé erős lesz. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet, délután 14-22 fok várható. A leghűvösebb északnyugaton lesz.

Csütörtök estig többfelé jelentős mennyiségű eső hullhat, mely jól jön a mezőgazdaságnak. A jelenlegi számítások szerint nagy területen 10-15, helyenként 20 mm-nél is több csapadék várható.

Pénteken inkább már csak szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, főként északon és keleten szeles, tavaszias hőmérsékletű időben lesz részünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!