Időjárás

2021.07.16. 16:35

Hétvégén megint jönnek a szupercellák

Kiadós esőzésre is számíthatunk a hétvégén.

Heol

Fotó: Shutterstock

Pénteken már javában találkozhatunk zivatarokkal, felhőszakadásokkal, melyek most már remélhetőleg azokra a területekre is juttatnak némi esőt, ahol eddig azt nélkülözni kellett. Pénteken még főleg délen, délkeleten lehet számolni kiadós zuhékkal de a rendszer halad tovább, és várhatóan az egész országban hoz majd csapadékot – írja a Köpönyeg.

Mint írják, a lehűlés inkább csak a Dunántúlon lesz jellemző, északkeleten a hőmérséklet továbbra is igen magas lesz. Ez pedig azt jelenti, hogy a hétvégén is gond nélkül mérhetünk 34-35°C-os meleget.

A záporok, zivatarok mellett heves villámlással is számolni kell, könnyedén találkozhatunk újra szupercellákkal is. Ha pedig a szupercellák megjelennek, akkor a jég és az erős szél is velük tart.

Az esős idő még hétfőn is tartja majd magát, de keddre már inkább szárazabb időben lehet részünk, és a tomboló kánikula is enyhülni fog egy keveset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!