Időjárás

2021.08.15. 11:05

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Heves megyére zivatarok miatt

Az Országos Meteorológia Szolgálat zivatarok miatt másodfokú, felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Heves megyére.

Heol

Fotó: Shutterstock

Mint írják, vasárnap főként az ország északi felén alakulnak ki zivatarok, délelőtt inkább csak a Dunántúlon, később már keletebbre is. Estefelé újabb hullámban érkezhetnek, képződhetnek zivatarok nyugat, délnyugat felől, amelyek az éjszaka során kelet felé vonulnak – hajnalban az Északi-középhegység vidékén, Észak-Alföldön, északkeleten kell rájuk számítani.

Heves események leginkább délnyugaton, kisebb eséllyel északkeleten lehetnek: arrafelé akár 90 kilométer/órát elérő szélroham, felhőszakadás, jégeső is kísérheti a csapadékgócokat.

A Köpönyeg előrejelzése szerint, hétfőn gomolyfelhők keletkeznek a napsütés mellett, és főleg hajnalban-reggel, valamint estétől várható zivatar, zápor – nagyobb eséllyel az északi tájakon. Estétől egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél. Néhol már viharos széllökések is lehetnek. Délután még meleg lesz, délen akár 39°C-kal

Kedden hajnalban, reggel szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar, majd északnyugat felől – a többfelé erős szél hatására – csökken a felhőzet. Megérkezik a hőségzáró hidegfront: általában már csak 23-29 fok közötti értékeket mérhetünk, délkeleten lehet még 30 fok feletti maximum.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás. A Dunántúlon elszórtan alakulhatnak ki záporeső. Sokfelé lesz erős az északnyugati szél. Délután már csak 21-27˘C valószínű. Reggel néhol akár 10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!