Időjárás

2022.08.06. 11:49

Zivatarok vetnek véget a perzselő hőségnek - kiadták a riasztást Heves megyére

Az Országos Meteorológia Szolgálat szerint már nem sokat kell várni a felfrissülésre, hiszen citromsárga riasztást adtak ki zivatarok kialakulásának veszélye miatt.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szombaton napközben inkább csak kevés helyen jelenhet meg zivatar. A feltételek az Északi-középhegység térségében a legkedvezőbbek . Az estétől, késő estétől délelőttig tartó időszakban már kissé nagyobb számban jelenhetnek meg zivatargócok a Dunántúlon és az északi megyékben. Ezek lecsengését követően követően vasárnap délután legfeljebb a délkeleti, keleti határvidék fölé sodródhat be minimális eséllyel egy-egy konvektív cella. Az erősebb gócokat esetenként intenzív csapadék , szélerősödés és apró szemű jég kísérheti – írja a met.hu.

Forrás: met.hu

A koponyeg.hu előrejelzése szerint, vasárnap még inkább változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Csak elvétve fordulhat elő zápor. Az északkeleti szél élénk lesz. 28-33 fok valószínű, pár fokkal tehát felfrissül a levegő.

Reméljük ezúttal több csapadék esik majd, mint az előző hétvégén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!